Ga naar de inhoud

Wayne Rooney stopt als Derby County-trainer na knotsgek seizoen: "Ik kijk met veel trots terug"

 vr 24 juni 2022 23:06

Het bobijntje van Wayne Rooney is af. De ex-international inspireerde dit seizoen met een knotsgekke remontada met Derby County. Spijtig genoeg voor de traditieclub, eentje zonder "happy end". Een domper die ook het einde van Rooney bij de club betekende. "Ik vind dat County nu geleid moet worden door iemand met frisse energie."

Na een  "emotionele rollercoaster" van anderhalf jaar, heeft Wayne Rooney beslist om zijn trainersplunje van Derby County aan de haak te hangen.

 

Het icoon van het Engelse voetbal kwam in 2019 - na een avontuurtje in de MLS - als speler-trainer naar het Engelse Derby County. Onder Philip Cocu leerde hij eerst de kneepjes van het vak, om na het ontslag van de Nederlander zelf over te nemen.

 

Na een moeilijk begin, slaagde Rooney er toch in om Derby in de Championship te houden. De voormalige goalgetter werd geroemd om de "heropleving" van de club en de spelersgroep. Zijn grinta werkte besmettelijk.

Het is tijd voor iemand die niet beïnvloed is door de gebeurtenissen van de afgelopen tijd

Wayne Rooney

Dit seizoen kende echter een valse start. Derby County moest met 21 strafpunten aan de competitie beginnen wegens een overtreding van de boekhoudregels van de Engelse Football League.

 

Het behoud leek een onbegonnen werk. Toch gooide Rooney en zijn team nog alles in de strijd om de buitenwereld het tegendeel te bewijzen. Rooney was vastberaden en wees zelfs een trainersvoorstel van "zijn" Everton af. 

 

County stak Barnsley wel nog voorbij, maar strandde als voorlaatste op 7 punten van het behoud. Een zware klap voor Rooney en co. 

 

"De toekomst van de club en mijn toekomst zijn onzeker", vertelde een ontgoochelde Rooney na het vallen van het verdict. De beheerders van de noodlijdende club zeggen nog te hebben geprobeerd de oud-international te overtuigen om te blijven, maar de beslissing  van Rooney stond vast.

 

"Ik vind dat de club nu geleid moet worden door iemand met frisse energie en iemand die niet beïnvloed is door de gebeurtenissen van de afgelopen tijd", aldus Rooney. "Ik zal met veel trots terugdenken aan mijn tijd bij Derby en wil graag alle medewerkers, spelers en natuurlijk de fans bedanken voor hun ongelofelijke steun."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: