Ga naar de inhoud

Thibaut Vervoort is "Must see TV" op WK 3x3: "Hij was eigenlijk the next big thing bij de Giants"

Thibaut Vervoort schitterde vorig jaar al op de Olympische Spelen en doet dat nu opnieuw op het WK 3x3 in Antwerpen.

De Belgian Lions spelen zaterdag om 17.30 uur voor een plek in de halve finales van het WK 3x3 en rekenen daarvoor uiteraard weer op Thibaut "Must see TV" Vervoort. Kris Meertens zag hoe het voor Vervoort net niet lukte om door te breken in 5x5-basketbal. "Maar met 3x3 heeft hij zijn ding gevonden", stelt onze commentator vast.

Wie Thibaut Vervoort ziet spelen in het 3x3-circuit kan maar moeilijk begrijpen dat "Must see TV" nooit kon doorbreken in de zaal. "Hij heeft eigenlijk alles: een sterke drive, dunks, een afstandsshot en ook mentaal is hij ijzersterk. Hij is niet uit evenwicht te brengen", zegt Kris Meertens.

 

Met al die kwaliteiten zou je denken dat een speler als Vervoort ook zijn plaats heeft bij een team in de BNXT League? "Ik ken hem al van toen hij nog bij de jeugd van de Antwerp Giants speelde. Eigenlijk was hij toen "the next big thing". Verschillende Belgische topcoaches zeiden me destijds dat Vervoort het heel ver zou schoppen."

 

"Maar dan bleef hij eerst wat hangen in 2e nationale en toen hij in 1e klasse een kans kreeg bij Leuven eigenlijk ook. Toen dacht ik dat het er misschien niet zou uitkomen."

Verschillende Belgische topcoaches vertelden me destijds dat Vervoort het heel ver zou schoppen, maar dan bleef hij hangen.

Kris Meertens

Maar dan kwam 3x3 op zijn pad. "Nick Celis heeft hem een reddingsboei gegooid. Celis heeft toch een geweldig oog voor jongens die hij nodig heeft in het team. Hij zag dat Vervoort de kwaliteiten had om het heel ver te brengen in 3x3. En Vervoort heeft ook alles van de ideale 3x3-speler. Met 3x3 heeft hij echt zijn ding gevonden."

 

In geen tijd is Vervoort opgeklommen naar de wereldtop in 3x3, nu schittert hij voor eigen volk op het WK in Antwerpen. "Hij is een van de sterren van het toernooi", stelt Kris Meertens vast. "3x3 leeft bij de jeugd en iedereen wil Thibaut Vervoort zijn. Hij gaat de wereld rond en is een ster in 3x3."

 

"Hier staat hij ook met meer geloof op het veld. En hij geniet ervan. Hij beleeft de tijd van zijn leven in deze groeiende sport. Vervoort is de man die het altijd afmaakt, dat is bijzonder knap. Ooit zal het ook eens een keertje niet lukken, maar voorlopig is hij op dit toernooi outstanding. Het kan nog een heel mooi parcours worden.