Ga naar de inhoud

Nederlandse driekleur opnieuw naar Jumbo-Visma: Pascal Eenkhoorn is snelste op de VAM-Berg

 vr 24 juni 2022 17:49

Pascal Eenkhoorn kroonde zich zonet tot Nederlands kampioen wielrennen. De 25-jarige renner van Jumbo-Visma was Daan Hoole net te snel af op de flanken van de VAM-berg. Eeuwige aanvaller Taco van der Hoorn mocht als derde mee op het podium. Het is al het tweede jaar op rij dat een ploegmakker van Wout van Aert de Nederlandse driekleur mag aanmeten. Mathieu van der Poel verscheen niet aan de start.

VAM-berg wikt en weegt

Zonder Mathieu van der Poel, Dylan Groenewegen, Dylan van Baarle en nog vele andere toppers ging het Nederlands kampioenschap vandaag van start in Drenthe. 

 

Niet door blessures, wel uit praktische overwegingen zakten er heel wat kleppers niet af naar het parcours rond de welbekende VAM-berg. Iets waar het Belgische peloton de wenkbrauwen bij fronst.

 

Toch zal het Pascal Eenkhoorn een worst wezen. Tijdens de derde passage over die VAM-berg orkestreerde "zijn" Jumbo-Visma een coup op de wedstrijd. Met vijf renners, waaronder regerend Nederlands kampioen Timo Roosen en Tom Dumoulin, trokken ze ten aanval. 

 

In de achtergrond probeerde topsprinter Fabio Jakobsen het gat te dichten met ferm beulenwerk op de kop van het peloton. Een uniek beeld. Als enige Quick Step-Alpha Vinyler slaagde hij er niet in om de geel-zwarte brigade weer bij te benen.

 

In de kopgroep zelf probeerde Daan Hoole - met nog twee ronden te gaan - uit het wespennest te ontsnappen. Met een prikje op de VAM-berg slaagde hij ook in die opzet. Enkel Pascal Eenkhoorn fladderde mee.

 

Het duo werkte goed samen en kwam met twee aan de voet van de slotbeklimming. Daar werd Hoole overvleugeld door Eenkhoorn, die vandaag duidelijk de betere klimmer was. Taco van der Hoorn was de beste van de rest.

Gerelateerd: