Ga naar de inhoud

Favoriete Sha'Carri Richardson haalt het WK niet op de 100m, Fred Kerley vliegt bij de mannen

 vr 24 juni 2022 08:04
Sha'Carri Richardson (archief).

De Amerikaanse sprintster Sha'Carri Richardson is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het WK atletiek op de 100m. Op de Amerikaanse kampioenschappen werd de 22-jarige slechts 5e in haar reeks in 11"31. Bij de mannen deed Fred Kerley een pak beter met de snelste tijd van het jaar: 9"83.

Richardson liet zich in Eugene, waar volgende maand ook het WK plaatsvindt (15/7-24/7), volledig verrassen op haar favoriete afstand. Met 11"31 bleef ze ver boven haar persoonlijk record van 10"72, dat ze in 2021 liep. Ze werd pas 5e in haar reeks en maakt zo geen kans meer op kwalificatie voor het WK.

 

Door een cannabisschorsing miste Richardson vorig jaar de Olympische Spelen, nu  is ze er ook niet bij op het WK. Voor velen was ze één van de favorieten voor het goud op de 100m. Op de 200m kan Richardson zich wel nog plaatsen.

 

Bij de mannen deed Fred Kerley, tweede op de Spelen, (voorlopig) wel wat van hem verwacht wordt. Met 9"83 liep hij de snelste 100m van alle mannen dit jaar. Het lijkt dan ook weinig waarschijnlijk dat ook hij zich nog laat verrassen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: