Ga naar de inhoud

Emma Meesseman en Julie Allemand winnen ook in L.A., record voor ploegmate Candace Parker

Emma Meesseman (archief).

Emma Meesseman en Julie Allemand blijven goed op dreef met Chicago Sky in de WNBA. De twee Belgian Cats hadden elk hun aandeel in de ruime 59-82 zege bij de Sparks uit Los Angeles. Candace Parker was de vrouw van de avond met haar 3e WNBA "triple double", een record.

Twee dagen na de historische topper in Las Vegas reisde Chicago door naar de Westkust voor een duel tegen Los Angeles Sparks. 

 

Vanaf de opworp domineerde de titelverdediger de wedstrijd tegen de middenmoter uit de WNBA. Na het eerste kwart stond het al 12-27 in het voordeel van Chicago.

 

Zonder echt diep te moeten gaan trokken Meesseman en co. die lijn gewoon door. Bij de rust was de zege ook al binnen: 25-54.

 

Na de pauze haalde Chicago de voet van het gaspedaal om uiteindelijk met 59-82 te winnen. Meesseman, die maar 18 minuten speelde, finishte met 11 punten uit 5 op 7 pogingen. Ze plukte ook 4 rebounds en deelde 4 assists uit.

 

Allemand kreeg iets meer speeltijd dan haar collega-Belgian Cat. In 23 minuten op het parket scoorde ze niet, maar deelde wel 6 assists uit. Ploegmate Candace Parker was met haar derde "triple double" (10 punten, 10 assists, 14 rebounds) in haar carrière de Vrouw van de Wedstrijd tegen haar ex-team uit L.A.

 

Na een moeilijk seizoensbegin komt Chicago stilaan op toerental. Het won 8 van zijn laatste tien duels en is nu 2e in de stand  met 12 zeges en 5 nederlagen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.