Biniam Girmay bij rentree meteen op handen gedragen door fans na eerste nationale tijdrittitel

 vr 24 juni 2022 12:07
Biniam Girmay op een archiefbeeld tijdens het tijdrijden en vandaag na zijn triomf.

Biniam Girmay heeft zich tot nationaal kampioen tijdrijden gekroond in Eritrea. Voor de renner van Intermarché- Wanty-Gobert was het zijn eerste wedstrijd na het veelbesproken kurkincident in de Giro. Nadien was er een feestje - zonder champagne - met de lokale fans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van een triomfantelijke terugkeer gesproken. In zijn thuisstad Asmara kroonde Biniam Girmay zich bij zijn rentree meteen tot kampioen van Eritrea in het tijdrijden. Zondag gaat de 22-jarige renner nog voor de dubbel, want dan staat ook nog de wegrit op het programma.

 

Voor Girmay was het nationaal kampioenschap tijdrijden zijn eerste race nadat hij de Giro had moeten verlaten met een oogblessure. Die liep hij op toen hij na zijn ritzege een fles prosecco opende en de kurk in zijn oog knalde. Met zijn tijdritwinst heeft Girmay in elk geval getoond dat hij weer hersteld is van dat euvel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: