Ga naar de inhoud

Anderlecht ontmoet debutant Lodz in halve finale eerste kwalificatieronde Champions League

 vr 24 juni 2022 13:55

De vrouwen van Anderlecht zijn ingedeeld in groep vijf van de eerste van twee kwalificatierondes voor de Champions League. Het begint op 18 augustus aan zijn Europese campagne met een duel tegen Lodz uit Polen.

Onder leiding van hun nieuwe coach, Dave Mattheus die Johan Walem opvolgde, spelen de Mauves op 18 augustus in de halve finales tegen het Poolse UKS SMS Lodz, dat debuteert in de Champions League.

 

De andere halve finale in groep 5 gaat tussen FC Gintra uit Litouwen en het Finse Kups Kuopio. Waar de wedstrijden worden gespeeld, is nog niet geweten. Anderlecht kan zich kandidaat stellen om het minitoernooi te organiseren.

 

De finale vindt plaats op 21 augustus en de winnaar stoot door naar de tweede en laatste voorronde. De Belgische kampioenen proberen zich bij de 24 ploegen te scharen voor die voorronde, die in een heen- en terugmatch wordt afgewerkt.   

 

Twaalf tickets staan op het spel voor de groepsfase, waarvoor titelverdediger Lyon, FC Barcelona, Chelsea en Wolfsburg rechtstreeks geplaatst zijn.

Gerelateerd: