Ga naar de inhoud

Guillaume Seye wint BK tijdrijden voor elite zonder contract op geleende fiets

Guillaume Seye heeft in Gavere zijn tijdrittitel bij de Elite 2 verlengd. Straf, want hij kwam tijdens de verkenning in aanrijding met een seingever en moest de tijdrit afwerken op een geleende fiets van Quick Step-Alpha Vinyl.

"Vanaf 8.30 u mochten wij het parcours van onze tijdrit gaan verkennen. Ik had er zowat 75 procent van het parcours opzitten toen ik een blinde bocht naderde", legt Guillaume Seye uit. 

 

"Daar stond een wagen van een seingever geparkeerd op de baan. Hij stond naast zijn voertuig te praten met een politieagent. Ik knalde op de hoek van de auto en de seingever."

 

"Ik werd zwaar geraakt aan de schouder en mijn hand maar bovenal was mijn tijdritfiets middendoor gebroken. Ik moest even mee met de ambulance voor de eerste verzorging."

 

"Mijn echtgenote Tiana is dan gaan rondtoeren bij de ploegen of er iemand een fiets kon uitlenen. Slechts een kwartier voor mijn start vond ik een fiets bij Quick Step-Alpha Vinyl die ik mocht lenen. Na wat aanpassingen kon ik net op tijd vertrekken."

 

"Ik heb mijn tijdrit op pure adrenaline afgewerkt. Op pure woede ook een beetje. Ik kon niet veel opwarmen en kende veel stress. Ik had ook geen hartslagmeter mee of een fietscomputer. Ik kende dus niets qua vermogens", aldus Seye, die toch met ruim verschil won.