Ga naar de inhoud

Bittere pil voor Thomas Pieters: Chinees Li houdt hem met monsterputt van de zege in München

Thomas Pieters.

Thomas Pieters is op een zucht van de titel op de BMW International Open in München gestrand. Op de slotdag kon hij leider Li Haotong nog bijbenen, maar in een dramatische play-off ging de zege alsnog naar de Chinees.

eindstand
    score R1 R2 R3 R4
1. Li Haotong (Chn) -22 62 67 67 70
2. Thomas Pieters -22 69 64 66 67
3. Ryan Fox (NZe) -20 66 64 71 67
4. Sämi Välimäki (Fin) -18 69 66 68 67
15. Thomas Detry* -10 71 66 69 69

BMW International Open

  1. 18 uur . Pieters ziet titel wegglippen. Thomas Pieters is op een fijn haartje van een 7e titel op de Europese golftour (tegenwoordig de DP World Tour) gestrand. De Chinees Li Haotong had op de laatste dag het geluk aan zijn zijde, maar met een birdie op de laatste hole had Pieters hem helemaal op het einde toch nog te stekken. Een play-off op de laatste hole moest de winnaar in München aanwijzen. Li had wat geluk bij zijn afslag, maar ging compleet de mist in bij zijn 3e slag. Pieters lag een stuk dichter bij de hole en kon de zege al proeven. Net op dat moment pakte Li uit met een fabelachtige putt vanop afstand. Pieters mocht nu niet missenv, maar deed dat wel. Een 2e plaats met een wrange nasmaak. .
  2. 26-06-2022.
  3. 18 uur 10. Pieters jaagt op Chinese leider Li. Thomas Pieters gaat als nummer 2 de slotdag van de BMW International Open in. Pieters liet een brandschone scorekaart zien op de 3e dag, met onder meer 3 birdies en 1 eagle (zie de beelden hieronder) voor de laatste 9 holes. Leider Haotong Li was veel wisselvalliger in het tweede deel. Met 3 bogeys (waaronder een bal in het water op de slothole) zag hij zijn voorsprong smelten tot 3 slagen. Alles is nog speelbaar morgen. Voor Thomas Detry wordt het moeilijk om nog hoog te eindigen, al volgt hij na een dagje van -3 wel nog altijd maar op 2 slagen van de top 10. .
  4. 25-06-2022.
  5. 20 uur 57. Pieters knap naar 4 met 7 birdies en 1 eagle. Wat een ronde van Pieters. Letterlijk door weer en wind klom hij van de 29e naar de 4e plaats. Onze landgenoot zette 7 birdies en 1 eagle neer, met slechts 1 bogey: goed voor 64 slagen, 5 beter dan gisteren. Pieters putte erg sterk en zal enkele lange putts in de cup verdwijnen. Met 133 slagen (-11 onder par) staat hij 1 plaats van nummer drie Daan Huizing uit Nederland, de Nieuw-Zeelander Ryan Fox is tweede met 130 slagen, helemaal bovenaan behoudt de Chinees Haotong Li zijn positie (129 slagen). Ook Thomas Detry had een geslaagde tweede dag: van 71e met 71 slagen naar 16e met 66 slagen.  .
  6. 16 uur 48. Een onweer in München heeft de ronde van Thomas Pieters onderbroken. Na 10 holes in zijn 2e ronde staat hij op een gedeelde 23e plaats, maar de helft van de golfers moet zijn tweede ronde nog afwerken. Naast een bogey mocht Pieters ook 2 birdies en een eagle (2 slagen onder de baan) op zijn scorekaart schrijven. Afwachten of hij zijn ronde vandaag nog kan voltooien. .
  7. 16 uur 45. Detry rukt op. Thomas Detry heeft gedaan wat hij moest doen in de tweede ronde: plaatsen goedmaken. Onze landgenoot moest op zijn derde hole wel een bogey incasseren, maar maakte dat daarna goed met 7 birdies, waarvan 3 in zijn laatste 4 holes. Dankzij die ronde in 66 slagen maakt Detry een grote sprong in het klassement en mag hij zaterdag op de rand van de top 10 aan zijn derde ronde beginnen. .
  8. 24-06-2022.
  9. 20 uur 23. Voorzichtige start van de Belgen. Thomas Pieters heeft zijn eerste rondje in München in 69 slagen afgewerkt, 7 slagen meer dan de Chinese leider Li Haotong. Pieters wisselde 5 birdies af met 2 bogeys en staat daarmee 29e. Voor Thomas Detry wordt het nog lastig om de cut te halen, na een rondje van -1. Vooral een dubbele bogey op de 6e hole brak Detry zuur op. .