Ga naar de inhoud

BEKIJK: Amerikanen lijken bewust vrijworpen te missen na onverklaarbare beslissing ref

Vreemde fase in de wedstrijd tussen de Belgian Lions en Team USA op het WK 3x3 basketbal. Ondanks een flinke stoot tegen het gezicht van Bryan De Valck kreeg de Belgian Lion een fout tégen. De Amerikanen toonden zich evenwel sympathiek door de twee vrijworpen te missen.

De aanleiding: een ferme beuk met een bloedneus tot gevolg

De match tussen België en de VS was er eentje van hard tegen onzacht. Iets voorbij halfweg moest Bryan De Valck met een bloedende neus naar de kant nadat hij werd getorpedeerd door een van de Amerikanen. 

 

Daarna kookten de potjes even over, iets wat niet werd geholpen door de Servische scheidsrechters, die de situatie niet helemaal leken aan te voelen. Meer zelfs: de ref gaf uiteindelijk twee vrijworpen aan de Amerikanen. 

De geste: twee vrijworpen naast de ring

Door de technische fout zaten de Belgen aan acht ploegfouten. Twee vrijworpen voor de Amerikanen, dus. Maar die toonden zich van hun sportiefste kant door de twee vrijworpen te missen.

De Amerikaan Parrott deed met een knipoogje uitschijnen dat het opzettelijk was, maar dat lijkt weinig waarschijnlijk gezien het belang van de match.


Zenuwen of met opzet? De Groenplaats beloonde de missers in elk geval met een applaus.