Ga naar de inhoud

Nieuwe eigenaar Chelsea schuift meest invloedrijke vrouw in het voetbal aan de kant

Marina Granovskaia op de Chelsea-tribune met Petr Cech.

Todd Boehly, de nieuwe Chelsea-eigenaar, installeert zich stilaan in zijn club. Hij neemt zelf de rol van voorzitter op zich en zal voorlopig ook fungeren als sportief directeur tijdens de transfermercato. Marina Granovskaia, de vrouw die de laatste jaren de onderhandelingen op zich nam, wordt aan de kant geschoven.

Voetbalclub Chelsea werd onlangs voor bijna 5 miljard euro overgekocht door een Amerikaans consortium onder leiding van Todd Boehly. De vorige eigenaar, de Rus Roman Abramovitsj, werd gedwongen de club te verkopen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. 

 

De nieuwe eigenaar, Todd Boehly, is begonnen aan een grote opruimactie. Hij verwijdert een voor een de restanten van het Abramovitsj-tijdperk uit Stamford Bridge. Marina Granovskaia, gewezen assistente van Abramovitsj, moet als volgende plaats ruimen.

Todd Boehly, de nieuwe eigenaar van Chelsea.

Granovskaia stond in voor de zakelijke kant van de transfers en bouwde de afgelopen jaren een reputatie op als harde onderhandelaar.  "The shadowy Tsarina of Stamford Bridge" werd door The Times uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw in het voetbal.


Voor Rode Duivels Eden Hazard, Thibaut Courtois en Romelu Lukaku is de Russisch-Canadese zakenvrouw geen onbekende. Granovskaia had een belangrijke stem in al hun transfers naar of weg van Chelsea.


Granovskaia is niet de enige die plaats moet maken voor een nieuw regime. Ook voorzitter Bruce Buck moet vertrekken. Todd Boehly neemt hun taken voorlopig zelf over. Hij gaat meteen een drukke mercato tegemoet. Een zware opgave, gezien zijn onervarenheid in de voetbalwereld.


Het vertrek van Romelu Lukaku naar Inter wordt eerstdaags afgerond. En langs inkomende zijde flirt Chelsea met Ousmane Dembele (Barcelona) en Raheem Sterling (Manchester City).