Ga naar de inhoud

Debutant Bauke Mollema verpest het feestje van Tom Dumoulin op NK tijdrijden

Bauke Mollema heeft verrassend de Nederlandse driekleur in het tijdrijden veroverd. Mollema was in Emmen sneller dan topfavoriet Tom Dumoulin, die zijn laatste NK reed. Opvallend: Mollema reed nooit eerder het NK tegen de klok, maar schiet dus meteen raak.

De ogen op het NK tijdrijden waren gericht op Tom Dumoulin. De tijdritspecialist is bezig aan zijn laatste seizoen als profrenner en had van het NK een doel gemaakt. Dumoulin ging ook als laatste van start, maar al bij tussenpunt één leek er een verrassing in de maak.

Bauke Mollema had daar namelijk de snelste tussentijd neergezet. Dumoulin moest zich dubbelplooien, maar beet uiteindelijk zijn tanden stuk op de 35-jarige Mollema. Sterker nog, die laatste liep naar het einde toe nog uit. Aan de aankomst moest Dumoulin een halve minuut toegeven op Mollema, die voor het eerst deelnam aan het NK tijdrijden.

 

Dumoulin grijpt zo naast een vijfde tijdrittitel. Daan Hoole, die vandaag lang in de hotseat zat, vervolledigde het podium. Straks op het WK tijdrijden in september kan Dumoulin wel nog een gooi doen naar een tweede wereldtitel tegen de klok.  

 

Ook bij de vrouwen mocht Trek-Segafredo de champagne ontkurken. Ellen van Dijk werd in Emmen voor de 5e keer Nederlands tijdritkampioene. Ploeggenote Shirin van Anrooij eindigde tweede voor Riejanne Markus. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dumoulin is eerlijk: "Ik was gewoon niet goed genoeg"

"Ik was gewoon niet goed genoeg", verklaarde Tom Dumoulin na zijn 2e plaats. "Ik heb de Giro verlaten met heel veel rugpijn en ik heb het 2 weken rustig gedaan, maar ik heb toch veel last gehad. Ik kon me niet voorbereiden zoals ik wilde. Het zat er niet in."

 

Kon de afscheidnemende Dumoulin zich voldoende opladen? "Dat viel wel mee. Het is niet dat ik de teugels in mijn hoofd al laat vieren."

 

"Ik wil er nog altijd voor gaan. Dat zorgt voor onrust in mijn lichaam en dat heb ik ook nodig."