Ga naar de inhoud

Mark van Bommel voorgesteld bij Antwerp: "Als Nederlanders zullen we ons moeten aanpassen"

Mark van Bommel oogde ontspannen tijdens de persconferentie.

Ook Antwerp is begonnen aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen, met een nieuwe coach. Mark van Bommel werd vandaag officieel voorgesteld op de Bosuil. "We willen domineren aan de bal en Nederlands voetbal spelen", vertelde de Nederlandse coach.

Met Mark van Bommel haalde Antwerp een grote naam binnen, met dank aan het adressenboekje van technisch directeur Marc Overmars. "Of ik hier geweest zou zijn zonder hem? Dat weet ik niet", vertelde Van Bommel.


Van Bommel en Overmars speelden nog samen bij het Nederlands elftal. "We kennen elkaar natuurlijk wel goed, maar hij heeft me me niet gevraagd omdat hij me kent, wel omdat hij vertrouwen in me heeft. Hij kan de kalmte bewaren en heeft vertrouwen, dat is belangrijk voor een trainer."


Het Nederlandse duo sprak wel al over het vertrek van Overmars bij Ajax, die moest opstappen na meldingen over grensoverschrijdend gedrag."Maar wat er gebeurd is, wil niet zeggen dat je niet meer kan samenwerken met elkaar."


"Je weet dat je samen aan een plan bent begonnen. Dat is een proces met vallen en opstaan. Dat duurt even omdat je een nieuwe trainer bent. Dan moet je iemand hebben die rust uitstraalt en je vertrouwen geeft."

Van Bommel leidde vanochtend de training bij Antwerp.

Ambitieuze voorzitter

The Great Old barst van ambitie, dat viel ook Van Bommel op. "Als je naar de faciliteiten kijkt staan er mooie dingen te gebeuren, maar het is niet zo dat wij favoriet zijn voor de titel."


De Antwerpse T1 denkt vooral aan Club Brugge. "Er is een andere ploeg favoriet voor de titel, maar dat wil niet zeggen dat wij hem niet willen winnen."


Dat zal met verzorgd voetbal moeten gebeuren. "We willen domineren aan de bal, Nederlands voetbal spelen. Als we de bal verliezen, willen we hem zo snel mogelijk terug veroveren. Maar het belangrijkste is dat we een goede mentaliteit tonen."


"Als je de bal op een agressieve manier terug in de ploeg kan krijgen, slaat dat ook over op de tribunes. Het zou mooi zijn als we iedere wedstrijd de Hel van Deurne kunnen beleven."

Van Bommel wil prijzen winnen bij Antwerp.

Arrogante Nederlanders

"Je moet rust hebben in de club. Wij zijn Nederlanders, wij denken dat we het beter weten. Wij moeten ons aanpassen aan de cultuur en de club. Het is niet zo dat wij hier binnenkomen en arrogant gaan zeggen hoe we het gaan doen. Integendeel, we willen samen prijzen winnen."

 

Van Bommel groeide op in Maasbracht, net over de grens. "Vroeger stond de toenmalige BRT bij ons altijd op. Ik groeide op met Rik De Saedeleer. Wij keken altijd naar het Belgisch voetbal."

 

"Het is moeilijk om het verschil met de Nederlandse competitie in te schatten. Hier wordt fysieker gespeeld, dat wil niet zeggen dat het slechter is. Integendeel."

 

Antwerp speurt nog naar versterkingen op de transfermarkt. Dat zal nodig zijn volgens Van Bommel want Club Brugge is voor hem de grote favoriet. "Maar de favoriet wordt niet altijd kampioen", besluit de Nederlandse coach.