Ga naar de inhoud

WK 3x3: Genieten van Belgian Lions op dag 3, bekijk hier wie al naar volgende ronde mag

Dag 3 op het WK 3x3 in Antwerpen zit erop. De Belgian Lions deden het publiek smullen met twee zeges, waaronder de fantastische match tegen de VS. Heel wat landen zijn intussen ook al zeker van een plek in de 1/8e of 1/4e finales. Bekijk het hier.

WK 3x3 - 23 juni

 1. 22 uur 32. De balans van vandaag. In het mannentoernooi zijn al twee groepswinnaars zeker van de kwartfinales: België en 4-voudig wereldkampioen Servië. In de poule van België mogen de VS en Oostenrijk naar de 1/8e finales. In de groep van Servië zijn dat Frankrijk en Nieuw-Zeeland. Bij de vrouwen kennen we ook al twee kwartfinalisten: China en Spanje. De vier landen in de 1/8e finales die we al kennen zijn Canada, Duitsland, Litouwen en Nederland. .
 2. 22 uur 06. Oostenrijk mag Egypte bedanken. In de laatste match van vandaag verslaat Egypte Slovenië met 21-17. Dat is vooral goed nieuws voor Oostenrijk, dat dankzij de nederlaag van Slovenië als nummer 3 mee naar de 1/8e finales mag. Voor Egypte en Slovenië zit het toernooi erop. .
 3. 22 uur 04. Een perfect rapport voor de Belgen in poule D, waar nu nog de laatste match afgewerkt wordt: Egypte-Slovenië. .
 4. 21 uur 59.
 5. 21 uur 07. Het verschil tussen Canada en Nederland is duidelijk: 21-12. Canada wordt zo 2e in de poule, Oranje gaat als nummer 3 naar de 1/8e finales. Nog even minuten geduld en dan is het aan de Belgian Lions. .
 6. 21 uur 06. Voor het de beurt is aan de Belgian Lions kijken we nog naar Nederland-Canada in het vrouwentoernooi. Beide landen zijn al zeker van de 1/8e finales. Deze wedstrijd bepaalt wie er nummer 2 en wie nummer 3 wordt in de poule. .
 7. 20 uur 55. Amerikanen verzorgen de show met fantastische alley-oop dunk tegen Egypte.

  Amerikanen verzorgen de show met fantastische alley-oop dunk tegen Egypte

 8. 20 uur 53. De Amerikanen meppen een machteloos Egypte tegen het Canvas met 21-11 en zijn zo klaar met de poulefase. Voor Egypte is er straks nog één wedstrijd, tegen Slovenië, maar de Egyptenaren zijn nu al zeker uitgeschakeld. Met deze zege is Team USA ook zeker van de 2e stek in de poule en een plek in de 1/8e finales. .
 9. 20 uur 29. We gaan voort met de mannen. In de poule van België neemt Amerika het op tegen zwak broertje Egypte. Afwachten hoe Team USA het verlies tegen de Belgian Lions verteerd heeft, maar normaal gezien moeten de Amerikanen dit varkentje makkelijk kunnen wassen. .
 10. 20 uur 11. Spanje op 1. Spanje pakt in spaarmodus de zege tegen Israël en wint zo zijn groep in het vrouwentoernooi. De Spaanse vrouwen zijn nog ongeslagen en mogen rechtstreeks naar de kwartfinales. .
 11. 20 uur 10. Avondsessie is gestart. We beginnen aan de avondsessie met Israël-Spanje bij de vrouwen. Bij winst verzekeren de Spaanse vrouwen zich van het rechtstreekse ticket voor de kwartfinales. .
 12. 19 uur 16. Slovenië doet België een plezier. Goed nieuws voor de Belgian Lions: in dezelfde poule heeft Slovenië zonet Oostenrijk verslagen. Door dat resultaat zijn de Belgische mannen zeker van groepswinst en mogen ze rechtstreeks naar de kwartfinales. .
 13. 19 uur 15. Bij de vrouwen hebben Spanje, Canada en Nederland zich geplaatst voor de volgende ronde. Het is nog even afwachten om met zekerheid te zeggen wie rechtstreeks naar de kwartfinales mag als groepswinnaar, maar wellicht wordt dat Spanje. .
 14. 18 uur 20. In het vrouwentoernooi heeft Spanje het titanenduel tegen Canada gewonnen met 18-16. Voor de Spaanse dames ziet het er goed uit met het oog op de volgende ronde. U kunt nu kijken naar Chili-Nederland in dezelfde poule. .
 15. 18 uur 05. De Belgian Lions winnen, maar het basketbalplezier gaat gewoon voort. In de livestream kunt u genieten van de topper bij de vrouwen tussen Canada en Spanje, aansluitend is er ook Chili-Nederland. .
 16. 18 uur .
 17. 16 uur 26. Met de beklijvende match tussen Frankrijk en Nieuw-Zeeland hebben we meteen ook de 2e sessie van vandaag gehad. Na de pauze gaan we voort met sessie 3, waarin we natuurlijk vooral uitkijken naar de clash tussen onze Belgian Lions en de Amerikaanse mannen, allebei nog ongeslagen na 2 matchen. U kunt vanaf 16.40 uur terecht op Eén, aansluitend op het BK tijdrijden. Online-kijker kunnen uiteraard kijken met livestream. .
 18. 16 uur 24. Exit Brazilië en Puerto Rico. In groep A van het mannentoernooi is het doek gevallen. Servië mag als poulewinnaar rechtstreeks naar de 1/4e finales. Frankrijk is de nummer 2 van de groep na de winst tegen Puerto Rico: 21-14. Nieuw-Zeeland mag als nummer 3 net als Frankrijk naar de 1/8e finales. Voor Brazilië en Puerto Rico zit dit WK erop. .