Ga naar de inhoud

Herbeleef dag 4 op het WK 3x3 met de Cats, die nét niet voorbij Polen geraakten

Het doek is gevallen over de poulefase van het WK 3x3. Herbeleef hier dag 4, waarop de Belgian Cats verloren van Polen en favoriet Letland naast de groepswinst greep in het mannentoernooi.

WK 3x3 - 24 juni

 1. 22 uur 38. Einde van dag 4. Mongolië trekt vlotjes aan het langste eind in de laatste wedstrijd van de dag. Eindstand tegen Egypte: 21-13. Mongolië wipt zo over Egypte naar de derde plaats in de poule van de Belgian Cats en dus mag het morgen, net zoals België, aan de bak in de 1/8e finales. .
 2. 22 uur 10. Voor wie het maar niet kan afleren. Bij de vrouwen neemt Mongolië het op tegen Egypte. Wie wint stoot door naar de 1/8e finales. Het is de laatste wedstrijd van deze avondsessie.  .
 3. 21 uur 30. Chili gunt Taiwan geen eerredder. Het wordt nipt 21-20. Taiwan moet naar huis zonder gewonnen wedstrijden. Chili kan huiswaarts keren met één overwinning. Ondertussen pikken we in op de live-uitzending op Ketnet.  .
 4. 21 uur . Litouwen wint nipt sensationele thriller van Duitsland: 21-19. .
 5. 20 uur 26. Na Cats, ook Egypte: Polen wint alweer. De eerste wedstrijd van deze avond zit er al op. De Poolse vrouwen winnen opnieuw. Tegen Egypte gaat het scoren, in tegenstelling tot de Cats eerder vandaag, vlotter. Eindstand: 22-10. .
 6. 20 uur 15. De laatste avondsessie in de groepsfase. De vrouwenploegen van Polen en Egypte, in de groep van België bijten de spits af in deze avondsessie. Straks volgen mannenduels met Litouwen - Duitsland en Taiwan - Chili. .
 7. 19 uur 10. Einde sessie 3. Litouwen en Mongolië halen nog eens goed uit. Litouwen wint met 22-3 van Taiwan en Chili gaat 12-20 voor de bijl tegen Mongolië.  Opnieuw rustpauze. We beginnen er terug aan om 20.10 u, tot dan! .
 8. 18 uur 48. De Cats verliezen en gaan naar de 1/8e finales. Het heeft niet mogen zijn voor de Belgian Cats. Ze verloren na een spannend duel van het nét iets betere Polen. Alweer lukte de aanval niet voor de Cats en stond de verdediging wel op punt: 13-12 was het verdicht.  .
 9. 18 uur .
 10. 17 uur 31. Mongolië wint met 16-19 van Duitsland. Het is nu tijd voor de Cats! .
 11. 17 uur 04. Begin van de derde sessie met ook de Belgian Cats. Duitsland en Mongolië trappen sessie 3 af. Al zal de mannenwedstrijd voor het publiek maar een aperitiefhapje zijn, want daarna volgen de Cats tegen Polen. Daarin wordt uitgemaakt wie in poule C rechtstreeks doorstoot naar de kwartfinales.  .
 12. 16 uur 24. Break. Er is een pauze voorzien van 40 minuten. Om 16.55 u kan u hier opnieuw terecht voor de livestream van onder meer de Cats tegen Polen. .
 13. 16 uur 20. Einde sessie 2. Frankrijk en de Verenigde Staten hielden elkaar in evenwicht, overtime moest beslissen wie de groepswinnaar in poule B moest worden.  Daarin wierp wie anders dan de jonge ster van het WK 3X3 Hailey Van Lith eigenhandig haar Team USA naar de overwinning.  20-18 is de eindstand geworden van een potige partij. De Verenigde Staten gaan door naar de kwartfinales. Frankrijk eindigt tweede in de poule. .
 14. 15 uur 36. Op het slippertje tegen Nederland na, wint Olympisch kampioen Letland ook zijn laatste groepswedstrijd. Het veegt de vloer aan met Polen: 22-9. Nu is er een korte break. Daarna krijgen we Frankrijk tegen de Verenigde Staten bij de vrouwen.  .
 15. 15 uur 30.
 16. 15 uur 15. Nederland blijft ongeslagen en gaat naar de kwartfinales. Ook de Nederlandse mannen leggen een foutloos parcours af op de Groenplaats in Antwerpen. In de laatste groepswedstrijd ging een stug Japan voor de bijl: 15-17.  Nu volgt nog de wedstrijd tussen Polen en Letland en dan is er opnieuw een break.  .
 17. 15 uur 12.