Poolse kampioen Lech Poznan is voor John van den Brom de 3e club in half jaar tijd

John van den Brom is de nieuwe trainer van Lech Poznan. Voor de ex-coach van onder meer Genk en Anderlecht wordt de Poolse kampioen de derde club in een half jaar tijd. De 55-jarige Nederlander tekende voor twee seizoenen.

Eind vorig jaar werd John van den Brom ontslagen als coach van KRC Genk, vanaf april stond hij vijf weken aan het roer bij Al Taawoun uit Saudi-Arabië, maar daar werd hij al na 7 wedstrijden aan de deur gezet door de mindere resultaten.

 

Iets meer dan een maand na zijn avontuur in Saoedie-Arabië heeft van den Brom dus nu een nieuwe club gevonden. Hij gaat aan de slag bij Lech Poznan. De Nederlander zette zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen.

 

Lech Poznan kroonde zich afgelopen seizoen voor de achtste keer tot kampioen van Polen en dus moet Van den Brom in juli al meteen vol aan de bak in de voorronde van de Champions League. Daarin treft Lech Poznan Qarabag uit Azerbeidzjan.

 

Van den Brom heeft al aardig wat clubs op zijn teller staan. In het verleden stond de Nederlander aan het roer bij onder meer Anderlecht, Vitesse, AZ, Utrecht en Genk.