Ga naar de inhoud

Lotto-Belgen eindigen 2e en 4e in de Baby Giro: "We behoren tot de wereldtop bij de beloften"

Lennert Van Eetvelt won vrijdag een zware bergetappe.

Lennert Van Eetvelt (20) en William Junior Lecerf (19) mogen terugblikken op een zeer geslaagde Ronde van Italië voor beloften. Ze eindigden respectievelijk 2e en 4e in de prestigieuze Baby Giro. Bij Lotto-Soudal koesteren ze hun goudhaantjes. 

Lennert Van Eetvelt won vrijdag een loodzware bergrit en probeerde gisteren op de slotdag met zijn maatje William Junior Lecerf nog "een coup" te plegen, maar uiteindelijk bleef Leo Hayter (het broertje van Ethan) op zijn troon zitten.

 

Van Eetvelt stelde zijn 2e plek in de eindstand veilig. "Een gevoel van trots overheerst, maar misschien toch ook een tikkeltje ontgoocheling omdat we Hayter zo ver hebben laten wegrijden", reageert de runner-up. Hayter sloeg al in de eerste dagen keihard toe.

 

"Dit was één van de hoofddoelen van mijn seizoen en vooraf had ik uiteraard getekend voor een tweede plek. Met William Jr Lecerf als vierde in de eindstand is het heel straf dat we met Lotto-Soudal twee renners in de top vijf plaatsen."

 

"Zo tonen we aan dat we als ploeg tot de wereldtop bij de beloften behoren. Want zonder fantastisch ploegwerk was mijn overwinning vrijdag niet tot stand gekomen.”

 

Van Eetvelt won begin deze maand al de Vredeskoers en wordt volgend jaar prof bij Lotto-Soudal. "Het doel is dan ook om er dit jaar in de beloftecategorie nog alles uit te halen om zo de stap naar de profs zo klein mogelijk te maken. Die aanpak werpt duidelijk zijn vruchten af en we zien wel wat volgend jaar brengt."

 

"Eerst is het tijd voor wat rust, waarna ik opnieuw zal opbouwen naar een drukke maar mooie zomer met eerst het BK ploegentijdrijden, het EK op de weg, Giro Valle d’Aosta, Tour Alsace en Tour de l’Avenir”

Het doel is om er dit jaar in de beloftecategorie nog alles uit te halen om zo de stap naar de profs zo klein mogelijk te maken. Die aanpak werpt duidelijk zijn vruchten af. 

Lennert Van Eetvelt
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ploegleider is trots: "Schitterende prestatie in de breedte"

Bij het Lotto-Soudal Development Team worden de jonkies gekneed door Kurt Van de Wouwer. De ploegleider is uiteraard in de wolken met wat zijn team in Italië gepresteerd heeft.

 

"Met Lennert Van Eetvelt mikten we op een dichte eindnotering, maar een tweede en vierde plaats is toch wel heel knap en dat maakt me trots."

 

"De jongens bleven overigens tot aan het bittere eind strijden om het hoogst haalbare. Het is dan ook mooi om te zien dat we op belofteniveau tot de sterkste teams van de wereld behoren."

 

"En de focus mag niet alleen op Van Eetvelt of Lecerf liggen, de ploeg heeft in de breedte een schitterende prestatie geleverd. Niet enkel in de Giro, maar gedurende onze volledige Italiaanse campagne."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.