Philippe Gilbert neemt (laatste keer) deel aan Ronde van Frankrijk: "Interessant parcours"

Kan Gilbert zichzelf nog eens in de bloemetjes zetten in Frankrijk?

Nog één keer de Tour de France. Philippe Gilbert maakte vandaag zelf bekend dat hij in zijn afscheidsjaar deel zal nemen aan de Ronde van Frankrijk. Op 1 juli gaat de ervaren rot samen met een heleboel andere Lotto-Soudal-Belgen van start in Denemarken. Kan de 40-jarige Gilbert een tweede Tourrit op zijn palmares zetten? "Het parcours ziet er interessant uit", klinkt het alvast veelbelovend.

Philippe Gilbert (Lotto-Soudal) zal volgende maand deelnemen aan zijn twaalfde en laatste Ronde van Frankrijk. Dat maakte onze landgenoot vandaag - voor aanvang van de zevende rit in de Ronde van Zwitserland - bekend. 

 

"Het is speciaal omdat de Tour de France het grootste evenement van onze sport is", aldus Gilbert. 

 

Gilbert, die zijn 40e verjaardag viert tijdens de vierde etappe op 5 juli,  is bezig aan zijn laatste profseizoen in het peloton. In elf Tour-deelnames won hij al eens de eerste etappe in 2011, waardoor hij de gele trui een dag mocht dragen.   

Er zullen etappes zijn in Denemarken die een beetje op de klassiekers lijken

Philippe Gilbert, Lotto-Soudal

Gilbert krijgt komende zomer binnen Lotto-Soudal het gezelschap van Tim Wellens, Florian Vermeersch, Brent Van Moer, de Australiër Caleb Ewan en de Deen Andreas Kron. De namen van de laatste twee renners zouden bekendgemaakt worden na de nationale kampioenschappen volgend weekend.   

 

"Het is natuurlijk goed nieuws", vertelde Gilbert vanmiddag aan Proximus Pickx. "Ik ben blij dat ik nog eens mag deelnemen." 

 

"Het parcours ziet er overigens erg interessant uit. Er zullen etappes zijn in Denemarken die een beetje op de klassiekers lijken, vooral door het spel met de wind. Er is ook de etappe met kasseistroken."

 

"Ik verwacht dan ook een Tour die vrij open zal zijn, want er zijn niet veel etappes voor sprinters."