Verrassing van formaat: vaste waarde Raf Bogaerts haalt WK 3x3-selectie niet, Maxime Depuydt wel

Raf Bogaerts.

De Belgische selectie voor het WK 3x3 bij de mannen heeft een serieuze verrassing in petto: Maxime Depuydt, actief in de BNXT League bij Luik, is een van de 4 spelers die België zullen vertegenwoordigen. Daardoor valt vaste waarde Raf Bogaerts uit de boot. Het WK begint volgende week dinsdag in Antwerpen.

De  WK-selectie van de Belgian Lions werd vanmiddag officieel bekendgemaakt: mét Depuydt en zonder Bogaerts.

De 29-jarige Depuydt is al jaren een vaste waarde in de Belgische 1e klasse, maar op het 3x3-circuit is hij relatief nieuw. Vorige week speelde hij met Team Antwerp, de hofleverancier van de 3x3 Belgian Lions, nog een toernooi in Oostenrijk.

 

Team Antwerp trad toen aan met Nick Celis, Bryan De Valck, Thibaut Vervoort en Depuydt. Vaste waarde Raf Bogaerts speelde op datzelfde toernooi met Team Merksem, de satellietploeg van Team Antwerp. En dat was blijkbaar een voorbode voor het WK. Depuydt haalde met die andere drie de selectie.

De niet-selectie van Bogaerts, die in Antwerpen een WK in eigen stad kon spelen, is opvallend: hij was de voorbije 2 jaar een vaste waarde in het team. Hij was er ook bij op de Olympische Spelen, toen België knap 4e werd. Na de Spelen werd hij net als Vervoort beloond met een profcontract.

3x3 Belgian Cats

Bij de vrouwen selecteerde de basketbalbond Julie Vanloo, Laure Résimont, Ine Joris en Becky Massey. Elise Ramette valt net buiten de selectie.

De selecties bij de mannen en de vrouwen zijn officieel, maar onder voorbehoud van de uitslagen van de coronatests die komend weekend worden afgenomen.

De 3x3 Belgian Lions spelen tegen Slovenië, Egypte, Oostenrijk en de VS; de 3x3 Belgian Cats bekampen Polen, Mongolië, Egypte en de Dominicaanse Republiek.