Corona hakt er fors in: Vlasov en Pidcock positief, Alpecin-Fenix, UAE en Bahrain Victorious trekken zich terug

Van de hemel naar de hel voor Vlasov.

Het coronavirus slaat weer wild om zich heen in het peloton. In de Ronde van Zwitserland druppelt het ene geval na het andere binnen. 3 ploegen starten niet meer, de leider stapt ook niet meer op zijn fiets.

De positieve gevallen vandaag:

  • EF-EasyPost: Uran, Carthy, Bissegger en Bettiol positief
  • Alpecin-Fenix: start niet (Dillier, Bax, Janssens, Meurisse, Oldani out)
  • Bahrain Victorious: start niet (Price-Pejtersen, Arashiro, Zambanini, Williams, Maciejuk out)
  • UAE: start niet (Hirschi en Ulissi positief, Suter, Covi, Costa, Soler en Trentin out), Bjerg in Slovenië (kamergenoot Laengen geïsoleerd)
  • Israel-Premier Tech: Berwick (kamergenoot Hollenstein geïsoleerd)
  • Bora-Hansgrohe: Vlasov en Palzer
  • Quick Step-Alpha Vinyl: Vervaeke
  • Ineos Grenadiers: Pidcock
  • nog opgaves: Aranburu (Movistar), Brambilla (Trek-Segafredo)

Aleksandr Vlasov, gisteren ritwinnaar en leider, ligt er ook uit

In de Ronde van Zwitserland regende het gisteren al coronagevallen: Jumbo-Visma stapte op, Adam Yates en 3 renners van DSM moesten eveneens naar huis.

 

Vandaag oogt het medische bulletin gitzwart, met een domper voor Bora-Hansgrohe: gisteren was er nog euforie dankzij Aleksandr Vlasov, maar de ritwinnaar en de leider gaat niet meer van start. 

De lijfwacht van Remco Evenepoel ontsnapt er ook niet aan

Ook exit Tom Pidcock

UAE getroffen op twee fronten

Bij de ploeg van Tadej Pogacar zijn in de Ronde van Zwitserland én de Ronde van Slovenië positieve gevallen gedetecteerd.

 

Het gaat om Marc Hirschi en Mikkel Bjerg. De Zwitser en de Deen worden over 2 weken aan de start van de Tour verwacht, maar dat is nu iets minder zeker geworden. 

 

Hun kamergenoten Joel Suter en Vegard Stake Laengen hebben negatief getest, maar moeten zich van het team uit voorzorg terugtrekken uit koers.

 

UAE meldt nog dat Hirschi en Bjerg "milde symptomen" vertonen.

 

Bjerg en Laengen koersten de voorbije 2 dagen met Pogacar in Slovenië.

UPDATE: Intussen trekt ook UAE zich terug uit Zwitserland na een positieve test van Diego Ulissi.

Ferme streep door de rekening van EF-EasyPost

Bij EF-EasyPost is het ook geen fijne vrijdagochtend. Ploegbaas Jonathan Vaughters kondigde op Twitter aan dat in de Ronde van Zwitserland 4 renners positief getest hebben, alle stafleden waren negatief.

 

Rigoberto Uran, Stefan Bissegger, Hugh Carthy en Alberto Bettiol moeten de koers verlaten, de 2 resterende renners (Neilson Powless en Jonas Rutsch) krijgen de vrijheid om straks al dan niet te beginnen aan de 6e etappe. 

 

"Zij hebben geen symptomen en hebben meermaals een negatief resultaat afgeleverd. We zullen hen twee keer per dag blijven testen", klinkt het nog.

 

Bij Israel-Premier Tech is Sebastian Berwick positief, kamergenoot Reto Hollenstein mag ook niet meer koersen als hoogrisicocontact.

Bahrain Victorious en Alpecin-Fenix trekken zich terug

Het is nog maar de vraag hoe omvangrijk het peloton straks zal zijn, dan wel of er nog gekoerst wordt in Zwitserland.

 

Bahrain Victorious zakt niet af naar de startplaats. 1 renner testte vanmorgen positief, de 2 niet-starters van gisteren - Gino Mäder en Hermann Pernsteiner - zijn intussen ook positief.

 

Bij Alpecin-Fenix meldt men een besmetting bij "2 teamleden". Onder meer Xandro Meurisse en Stefano Oldani reden er rond.