Ga naar de inhoud

Atletiekmeeting in Brussel afgelast...door hackers

Geen topsprinters in het Koning Boudewijnstadion komende zondag.

De Brussels GP, die normaal komende zondag plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion, gaat niet door. Dat liet de organisatie vandaag weten. De reden voor de afgelasting is opvallend: "De inschrijvingswebsite is het slachtoffer van een constante en repetitieve hacking", klinkt het in een mededeling.

Zonder inschrijvingswebsite, geen wedstrijd. De organisatie gebruikt een eigen inschrijvingssysteem, los van de door de atletiekfederaties aangeboden platformen. De voorbije jaren waren er ook al problemen met de inschrijvingen, maar organisator Brussels Athletics hield ondanks de kritiek vast aan zijn eigen systeem.

 

"Zowel de database als de website zelf zijn al enkele weken het slachtoffer van een hacking", liet de organisatie weten. "En dat zonder dat we in staat zijn geweest om de exacte oorzaak tot nu toe vast te stellen of een oplossing hiervoor te vinden. Geconfronteerd met al deze problemen lijkt het ons heel moeilijk om de Brussels Grand Prix volgende zondag te organiseren."

 

Een andere datum vinden wordt moeilijk voor de organisatoren. De atletiekkalender zit nu al overvol en het Koning Bouwdewijnstadion is de komende weken al gereserveerd voor concerten van onder meer The Rolling Stones, Ed Sheeran en Coldplay.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.