Ga naar de inhoud

Na Anderlecht, begint nu ook KRC Genk met futsalploeg: "Ambitie is promotie naar 1e klasse"

Het embleem van KRC Genk zal volgend jaar ook in de zaal te bezichtigen zijn.

De Genkse zaalvoetbalclub Auto5 Genk wordt volgend seizoen omgedoopt tot KRC Genk Futsal. In de samenwerking ambiëren beide partijen een doorstroming naar de eerste klasse én de grondige uitbouw op het niveau van de jeugdploegen. "Met dit project breiden we ons speelveld verder uit", vertelt algemeen directeur, Erik Gerits.

Futsalploeg ZVK Auto5 Genk speelt volgend seizoen onder de naam en het logo van KRC Genk. Het speelt nu nog in de Belgische tweede klasse van het Futsal, maar wil door de samenwerking nog meer werk gaan maken van de ontwikkeling van talenten. Het nieuwe KRC Genk Futsal mikt voor volgend seizoen op liefst vijftien jeugdploegen, gaande van U10 (provinciaal) tot U21 (nationaal). 

 

“KRC Genk staat als club én als merk voor topsport en talentontwikkeling", legt algemeen directeur, Eric Gerits, uit. "Met dit dynamisch project - in de snel evoluerende wereld van het zaalvoetbal - breiden we ons speelveld opnieuw verder uit." 

 

"We kijken er naar uit om onze kennis en expertise ook in deze context te gaan toepassen om zo, samen met het bestuur van de zaalvoetbalclub, mooie stappen te zetten richting de toekomst.”

Met deze samenwerking zetten wij onze ambitie om naar eerste nationale te stijgen kracht bij

Lennard Hellings, voorzitter van KRC Genk Futsal,

Ook Lennard Hellings, voorzitter van KRC Genk Futsal, klinkt ambitieus over het nieuwe plan. “Met deze samenwerking zetten wij onze ambitie om op een structurele en positieve manier naar eerste nationale te stijgen kracht bij. Spelen onder de naam en het logo van KRC Genk zal ook onze jeugdwerking een boost geven waardoor wij als club kunnen groeien en talent kunnen ontwikkelen."

 

"KRC Genk Futsal is een verbindende club met lokale Genkse verankering en is erg trots om vanaf vandaag deel uit te maken van de KRC Genk community.”

 

Genk gaat zo Anderlecht achterna, dat eind maart de fusie met zaalvoetbalploeg FP Halle-Gooik bekendmaakte.