Ga naar de inhoud

Marc Hirschi is sant in eigen Zwitserland met de zege in de GP van Aargau

Twee dagen voor de start van de Ronde van Zwitserland heeft Marc Hirschi met de GP van het Kanton Aargau al een lekker aperitiefje binnengespeeld, zijn tweede zege van het seizoen. Hij was in Leuggern de snelste van een klein groepje.

Heel wat mooie namen aan de start van de GP Aargau en de meeste daarvan waren ook op de afspraak in de finale. Thomas De Gendt had het, zoals we het van hem gewoon zijn, al veel eerder geprobeerd, maar zijn vlucht haalde niets uit.

 

Lange tijd leek het erop dat Clément Champoussin deze editie zou winnen. Tot eerst de Belg Sylvain Moniquet en daarna ook toppers als Marc Hirschi, Maximilian Schachmann en Andreas Kron kwamen aansluiten.

 

Een klein groepje stormde op de finish in Leuggern af. De lichtjes hellende aankomst was een kolfje naar de hand voor Hirschi, die met de Tour de France in zicht weer naar zijn beste vorm toegroeit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag GP Aargau (1.1)
1. Marc Hirschi (Zwi) 174 km in 4u14'05"
2. Maximilian Schachmann (Dui) zelfde tijd
3. Andreas Kron (Den)  
4. Lorenzo Rota (Ita)  
5. Georg Zimmermann (Dui)  
6. Clément Champoussin (Fra) op 2"
7. Sylvain Moniquet 10"
8. Anthony Turgis (Fra) 21"
9. Diego Ulissi (Ita) 23"
10. Benoît Cosnefroy (Fra) z.t.