Ga naar de inhoud

Jakub Mareczko legt Olav Kooij het zwijgen op in de ZLM Tour, nu wel op reglementaire wijze

Met een dag vertraging heeft Jakub Mareczko (Alpecin-Fenix) dan toch zijn zege binnengehaald in het sprintersfestival van de ZLM Tour. Olav Kooij werd deze keer tweede, maar blijft wel aan kop van het klassement.

De derde etappe was de enige met klimwerk, want halfweg trok het peloton door de bekende heuvels van Nederlands Limburg. Onder meer de Cauberg en de Eyserbosweg lagen op het parcours, maar de laatste 60 kilometer van de etappe waren toch weer zo goed als vlak.

 

Een vroege vlucht van zes renners, met daarin onder meer de Belg Jordy Bouts kon niet verhinderen dat voor de derde dag op rij gesprint werd voor de ritzege.

 

In een massaspurt zonder noemenswaardige incidenten slaagde Mareczko er voor de tweede dag op rij in Kooij voor te blijven. Donderdag werd hij na afloop gedeclasseerd vanwege een manoeuvre in de sprint. Weinig subtiel kwam Mareczko daarom met het vingertje voor de mond over de streep.

 

"Misschien maakte de wedstrijdjury gisteren een fout", zei hij na zijn ritzege. Zijn rivaal Olav Kooij gaat in ieder geval met ruime voorsprong het slotweekend in, waar hij opnieuw 2 sprintkansen krijgt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 3
1. Jakub Mareczko (Ita) 193 km in 4u27'36"
2. Olav Kooij (Ned)  
3. Alexander Salby (Den) allen zelfde tijd
4. Elia Viviani (Ita)  
5. Milan Fretin  
Stand na rit 3
1. Olav Kooij (Ned) 10u21'13"
2. Jakub Mareczko (Ita) op 12"
3. Elia Viviani (Ita) 15"
4. Aaron Van Poucke 18"
5. Karl Patrick Lauk (Est) 25"