Ga naar de inhoud

Elisa Longo Borghini is de koningin van Black Mountain, Grace Brown blijft nipt leider

Een dag na haar tweede plaats in de Women's Tour heeft Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) toch haar gram gehaald, deze keer op de top van de Black Mountain. Grace Brown eindigde derde en behoudt zo nipt (want in dezelfde tijd) haar leiderstrui.

In de koninginnenetappe van 106 kilometer tussen het Pembrey Country Park en de Black Mountain zat het venijn helemaal aan het eind, met de slotbeklimming van ruim 7 kilometer.

 

In de heuvelachtige aanloop daarnaartoe ontstond een gevaarlijke vlucht van twaalf rensters, met daarbij onder meer Ellen van Dijk, Thalita de Jong, Christine Majerus en Shari Bossuyt.

 

20 kilometer voor de finish zat het avontuur van de vluchters er echter weer op, en toen werd duidelijk dat de beslissing zou vallen op de Black Mountain.

 

Werelduurrecordhoudster Van Dijk bereidde daar een aanval van ploeggenote Elisa Longo Borghini voor, maar de wind bleek uit de verkeerde hoek te blazen om voor grote verschillen te zorgen.

 

In een sprint van vijf koploopsters haalde Longo Borghini het uiteindelijk toch, voor de Poolse Kasia Niewiadoma en de Australische Grace Brown.

 

In het klassement hebben Brown en Longo Borghini nu exact dezelfde tijd, maar de Australische blijft in het geel. De achtste editie van de Women's Tour eindigt morgen met een sprinterskans van 142 kilometer tussen Chipping Norton en Oxford.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 5
1. Elisa Longo Borghini (Ita) 105 km in 3u01'49"
2. Katarzyna Niewiadoma (Pol) zelfde tijd
3. Grace Brown (Aus)  
4. Kristen Faulkner (VS)  
5. Alexandra Manly (Aus) op 3"
28. Jesse Vandenbulcke 1'23"
Stand na rit 5
1. Grace Brown (Aus) 15u40'56"
2. Elisa Longo Borghini (Ita) op 0"
3. Katarzyna Niewiadoma (Pol) 2"
4. Alexandra Manly (Aus) 20"
33. Shari Bossuyt 6'22"
Women's Tour
        winnares leider
rit 1 6 juni 142 km Colchester - Bury St Edmunds Copponi Copponi
rit 2 7 juni 92 km Harlow - Harlow Wiebes Copponi
rit 3  8 juni 108 km Tewkesbury - Gloucester Wiebes Wiebes
rit 4 9 juni 144 km Wrexham - Welshpool Brown Brown
rit 5 10 juni 106 km Pembrey CP - The Black Mountain Longo Borghini Brown
rit 6 11 juni 143 km Chipping Norton - Oxford Wiebes Longo Borghini