Alpecin-Fenix trekt voormalig roeitopper en ex-wereldkampioen Zwift aan

Jason Osborne zal het seizoen uitdoen bij het Development Team van Alpecin-Fenix. De 28-jarige Duitser was vorig jaar nog een tijdje stagiair bij Quick-Step. Hij staat erom bekend enorme wattages te kunnen trappen, iets wat hij te danken heeft aan zijn roeiverleden. 

Jason Osborne werd in 2018 wereldkampioen roeien en voegde daar op de laatste Olympische Spelen een zilveren medaille aan toe. Opmerkelijk is dat hij enkele maanden voor die laatste prestatie nog wereldkampioen esports werd, op Zwift.

 

Na de Spelen in Tokio probeerde Osborne de overstap te maken naar het wielrennen. Deceuninck-Quick Step trok hem aan boord als stagiair, al bleven  - buiten een 9e plaats in de proloog van de Ronde van Slovakije - grootse prestaties uit.

 

Bij Alpecin-Fenix geloven ze nog altijd rotsvast in de fietskwaliteiten van de 28-jarige Duitser. Daarom dat hij toch het einde van het jaar de tijd krijgt om zich te bewijzen bij het Development Team van de broers Roodhooft.