Ga naar de inhoud

2 op 2 voor Olav Kooij in ZLM Tour na declassering van Jakub Mareczko

Daags na hun prangend sprintje kregen we in de ZLM Tour weer een spurtduel te zien tussen de Nederlander Olav Kooij (Jumbo-Visma) en de Italiaan Jakub Mareczko (Alpecin-Fenix). Laatstgenoemde kwam als 1e over de streep, maar werd gedeclasseerd na een manoeuvre in de sprint.

Waaiers kleurden de etappe richting Goes. Aan boord van de 1e groep van 20 renners zaten alle topfavorieten voor de dagzege: Olav Kooij, Jakub Mareczko en Elia Viviani.

 

Team DSM (met Welsford en Degenkolb) had de slag gemist en probeerde met een 2e waaier nog de oversteek te maken.

 

Maar dat was tegen de goesting van Jumbo-Visma en Ineos Grenadiers, dat met elk 4 stuks voorin, het gat net groot genoeg hield.

 

In de sprint draaide Mareczko (gisteren 2e) de rollen om, Kooij strandde op enkele lengtes.

 

Maar na afloop besliste de wedstrijdjury om Mareczko te schrappen als dagwinnaar. De Italiaan had in de slotkilometer Mick van Dijke, ploegmakker van Kooij, gehinderd.

 

Kooij kreeg door de declassering de zege in de schoot geworpen. Door de bonificatieseconden aan de streep zit de jonge Nederlander ook steviger op zijn leiderstroon.

Uitslag rit 2
1. Olav Kooij (Ned) 183 km in 3u45'38"
2. Elia Viviani (Ita)  
3. Aaron Van Poucke  
4. Arvid de Kleijn (Ned)  
5. Tomas Kopecky (Tsj)  
6. Karl Patrick Laus (Est)  
7. Jan-Willem van Schip (Ned)  
8. Ceriel Desal  
9. Ben Turner (GBr)  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.