Nafi Thiam waagt zich op 18 juni opnieuw aan hoogspringen

Nafi Thiam.

Tweevoudig olympisch kampioene Nafi Thiam sukkelde de afgelopen maanden met een vervelende rugblessure. Vooral in het hoogspringen speelde die haar parten, maar nu lijkt ze aan de beterhand. Haar management heeft aangekondigd dat ze op 18 juni deelneemt aan de hoogspringcompetitie op de Diamond League-meeting in Parijs.

De rugklachten van Thiam gaan al een hele tijd mee. Ook tijdens haar zegetocht in de olympische zevenkamp van Tokio kampte ze er al mee. De aanloop naar het WK en EK van deze zomer verliep vooralsnog dus niet vlekkeloos.

Tot nu toe nam ze aan twee wedstrijden deel waar ze telkens slechts voor één discipline ingeschreven was. Nu lijkt de pijn beter onder controle en begint Thiam langzaam aan haar verdere opbouw.

 

Zaterdag combineert ze in Leiden het verspringen en de 100 meter horden. En op 18 juni waagt ze zich in Parijs nog eens aan het hoogspringen - een van de meest belastende onderdelen voor de rug.

 

Het hoogspringen is Thiams sterkste nummer op de zevenkamp. De Naamse heeft een persoonlijk record van 2m02. 

 

Ze krijgt in Parijs wel stevige concurrentie: onder meer de Australische Nicola McDermott en de Oekraïense Jaroslava Mahoetsjich, de nummers twee en drie van de Spelen in Tokio, staan ook op de deelnemerslijst.