Koen Bouwman, de bergkoning van de Giro, breekt zijn pols tijdens mountainbiketochtje

Enkele weken na het hoogtepunt uit zijn wielercarrière is Koen Bouwman in de lappenmand gesukkeld. Tijdens een mountainbiketochtje kwam hij ten val en brak hij zijn linkerpols. Zo zal hij zondag niet kunnen starten in de Ronde van Zwitserland.

Koen Bouwman zette zichzelf op de wielerkaart in de voorbije Ronde van Italië met 2 ritzeges én de blauwe bergtrui.

 

De Nederlander van Jumbo-Visma had normaal zijn topvorm moeten doortrekken in de Ronde van Zwitserland, die zondag van start gaat. Maar een valpartij tijdens een trainingsritje met de mountainbike gooit roet in het eten.

 

Bouwman heeft zijn linkerpols gebroken en zal dus zijn programma moeten omgooien. Hoe dat er nu zal uitzien, zal afhangen van de revalidatie.