Ga naar de inhoud

Loods Jonas Rickaert vreest dat hij dit seizoen niet meer kan koersen

 do 2 juni 2022 21:11
Jonas Rickaert neemt Jasper Philipsen op sleeptouw.

Tim Merlier en Jasper Philipsen zullen in de rest van 2022 sprintzeges moeten behalen zonder Jonas Rickaert. De 28-jarige Rickaert, een van de beste loodsen in het peloton, moet onder het mes voor een vernauwde liesslagader.

Jonas Rickaert had sinds Gent-Wevelgem (27 maart) niet meer gekoerst. 

 

Rickaert, die al meerdere sprintzeges van zijn kopmannen tot in de puntjes heeft voorbereid, heeft op Instagram nu laten weten dat er een diagnose is gesteld na vele onderzoeken. 

 

Rickaert kampt met een vernauwde liesslagader, een bijzonder vervelend euvel waar wel meerdere renners mee kampen. Ook Bob Jungels was een hele poos op de sukkel met het letsel.

 

"Het is een verklaring voor het vreemde gevoel dat ik krijg in mijn linkerbeen", legt Rickaert uit. "Eind juni zal ik in Eindhoven geopereerd worden."

 

Rickaert beseft dat hem "een lange revalidatie" te wachten staat. 

 

"Ik zal dit jaar wellicht niet meer kunnen koersen", schrijft hij nog. "Maar ik zal hard werken om sterker terug te keren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.