Ga naar de inhoud

Zulte Waregem neemt zoals verwacht afscheid van Simons en De fauw

 di 31 mei 2022 14:29

Vijf maanden na hun promotie van assistenten tot hoofdcoach (in duobaan) verlaten Timmy Simons en Davy De fauw Zulte Waregem. Beiden kwamen niet tot een akkoord voor een andere functie binnen de club, na de aanstelling van Mbaye Leye als hoofdtrainer. Essevee stelde vandaag de assistenten van Leye voor.

Op 17 december nam Zulte Waregem afscheid van icoon Francky Dury toen de club op een 17e plaats stond. Zijn assistenten Davy De fauw en Timmy Simons namen over en behoedden de club voor degradatie.

 

Zulte Waregem eindigde 16e. Toch werd de laatste weken steeds duidelijker dat het duo Simons-De fauw niet zou mogen aanblijven als hoofdtrainers in Waregem.

 

Op 17 mei - exact vijf maanden na het afscheid van Dury - werd Mbaye Leye aangesteld. Over de toekomst van Simons en De fauw werd toen nog niets gezegd. Tot vandaag.

 

"Essevee neemt ook afscheid van Timmy Simons en Davy De fauw. Met beiden is de voorbije weken zonder resultaat overlegd over een nieuwe functie binnen Essevee", schrijft de club op zijn website.

 

"Zulte Waregem bedankt Timmy en Davy voor hun inzet tijdens de voorbije jaren en wenst hen veel succes in hun verdere sportieve loopbaan."

Patrick Asselman wordt opnieuw assistent van Leye

Nu er duidelijkheid is over Simons en De fauw stelde Zulte Waregem zijn staf voor volgend seizoen voor.

 

Net zoals bij Standard wordt Patrick Asselman de assistent-trainer van Mbaye Leye. Govert Quintyn wordt de nieuwe physical coach. "De 39-jarige docent bij Voetbal Vlaanderen zal ernaar streven om, aan de hand van moderne methodieken, de fysieke capaciteiten van de A-kern naar een hoger niveau te tillen."

 

Gianny De Vos (keeperstrainer), Kenny Santy (video-analist) en Jarno De Vleeschauwer (performance coach) blijven op post.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.