Ga naar de inhoud

Er werden 2.800 valse tickets gescand voor de Champions League-finale

 di 31 mei 2022 19:09
Chaos bij de ingang van het stadion in Parijs.

Voor de finale van de Champions League zouden bij de toegangspoorten van het Stade de France in Parijs zo'n 2.800 valse tickets gescand zijn. De Franse politie onderzoekt de ticketfraude en de UEFA startte zelf ook een onafhankelijk onderzoek. Volgens de Franse regering is de massale ticketfraude de oorzaak van de ongeregeldheden die zich zaterdag voor de match voordeden. 

Heel wat partijen willen weten wat er precies is foutgelopen voor de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid in Parijs. Volgens de Franse regering is massale ticketfraude de oorzaak van de ongeregeldheden. Nu blijkt dat er wel degelijk duizenden valse tickets gescand werden.

 

"Uit goede bron" vernam het Franse agentschap AFP dat het precieze aantal - 2.800 - maandag werd meegedeeld aan het Franse ministerie van Sport.

 

Dat betekent niet noodzakelijk dat er 2.800 valse tickets aangeboden werden. De tickets moesten elektronisch geactiveerd worden en er kunnen pannes geweest zijn. Ook informaticabugs bij de controlepoorten zijn niet uitgesloten. 

 

Liverpool eist inmiddels excuses van die Franse regering omdat de Engelse fans de zwarte piet doorgeschoven kregen. Bovendien kreeg Liverpool van de Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castera het verwijt dat de club zijn supporters vrij gelaten had, terwijl die van Real Madrid wel van begin tot einde begeleid werden.   

 

"Ongelooflijk dat een minister zo'n uitspraken doet voordat er zelfs maar een onderzoek geweest is", klinkt het bij de Engelse club. "Uw opmerkingen zijn onverantwoord,  niet erg professioneel en volledig respectloos ten opzichte van de duizenden fans die fysiek gewond of emotioneel geraakt werden. Namens alle fans die deze nachtmerrie hebben meegemaakt, vraag ik om excuses."

Gerelateerd: