Ga naar de inhoud

Atletico-fans graven naamplaatje van Thibaut Courtois uit na oproep van voorzitter

Real-doelman Thibaut Courtois zal nooit meer de beste vriend worden van de Atletico-fans. Na een oproep van Atletico-voorzitter Cerezo verwijderden ze vandaag het naamplaatje van Courtois in Wanda Metropolitano, het stadion van Atletico.

"Als iemand het naamplaatje van Courtois wil wegnemen, kom dan met een schop en een houweel en verwijder het plaatje", zei Atletico-voorzitter Enrique Cerezo in een interview na de Champions League-zege van Real Madrid.

 

En de Atletico-fans gehoorzaamden hun voorzitter. Later op de dag doken beelden op van het uitgegraven naamplaatje van Courtois dat loslag op een trap.

Deze keer sta ik aan de goede kant van de geschiedenis

Thibaut Courtois voor de Champions League-finale

Dat de Atletico-fans het nooit zullen verkroppen dat Courtois het mooie weer maakt bij de aartsvijand, is duidelijk.

Maar voor het naamplaatje-debacle was er nog een extra aanleiding. Een uitspraak van Courtois voor de Champions League-finale.

 

"Deze keer sta ik aan de goede kant van de geschiedenis", had de doelman gezegd net voor het duel met Liverpool.

 

Daarmee stuitte hij de Atletico-fans tegen de borst. In 2014 stond Courtois aan de "slechte kant van de geschiedenis", toen hij als Atletico-doelman de Champions League-finale verloor tegen Real Madrid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van ratten tot bier

Het naamplaatje van Thibaut Courtois in Wanda Metropolitano was de voorbije jaren al meerdere keren het doelwit van de Atletico-fans.

 

Van pluchen ratten tot gespuw en bier. Het naamplaatje van Courtois heeft al veel moeten doorstaan.