Ga naar de inhoud

Ralf Rangnick verlaat Manchester United (dan toch) helemaal

De wegen van Ralf Rangnick en Manchester United scheiden definitief. De Duitser zal de vooropgestelde rol van adviseur niet opnemen volgend seizoen. Dat maakte de club vandaag zelf bekend. Rangnick kan zich nu volledig op zijn rol als Oostenrijks bondscoach storten.

Van teamtrainer tot adviseur om uiteindelijk bondscoach te worden. 

 

Nadat Manchester United eerder dit seizoen Ole Gunnar Solskjaer had ontslagen, werd Ralf Rangnick als tussenpaus uit de hoge hoed getoverd. De veelgeprezen Duitser kreeg toen al de belofte dat hij na dit seizoen minstens zou mogen aanblijven als adviseur.

 

Begin deze maand weet Rangnick dat er als trainer geen toekomst meer voor hem is bij Manchester United, dat zijn lot in de handen van de Nederlander Erik ten Hag heeft gelegd. 

 

Rangnick zou aanblijven als adviseur én die rol combineren met een job als bondscoach van Oostenrijk. 

 

Maar ook dat plannetje gaat niet door. Manchester United maakte vandaag bekend dat Rangnick de samenwerking met de club  volgend seizoen niet zal verlengen. De Duitser kan zich nu volledig focussen op de EK-kwalificatie met Oostenrijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.