Ga naar de inhoud

Jürgen Klopp: "Als de doelman van de tegenstander de Man van de Match is, hebben we iets niet goed gedaan"

Jürgen Klopp bedankt de meegereisde Liverpool-fans.

Jürgen Klopp is er niet in geslaagd om voor de tweede keer in zijn carrière de Champions League te winnen. De Duitser onthoudt vooral het "opmerkelijke seizoen" van zijn team, ondanks het mislopen van de twee belangrijkste prijzen. "We waren de betere ploeg, maar goed: dat is voetbal."

In de Premier League moest Liverpool de titel aan Manchester City laten, in de Champions League was Real Madrid gisteren met 0-1 te sterk in Parijs. Jürgen Klopp had achteraf een eenvoudige analyse klaar. "Real maakte een doelpunt, wij niet."

 

"Een eenvoudigere verklaring heb ik niet. Het is moeilijk te aanvaarden, maar als de doelman de Man van de Match is, dan hebben we iets niet goed gedaan. Ik had graag nog meer kansen gehad, maar in de laatste 30 meter moesten we gewoon beter doen."

 

Voor Klopp is het de derde verloren CL-finale. "We hebben goede dingen gedaan vanavond, maar het was niet genoeg. Als je verliest met 0-1, was het gewoon net niet goed genoeg. Madrid schoot 1 keer op doel en het was een doelpunt. Maar goed: dat is voetbal en we moeten het aanvaarden."

 

"Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat ik enorm trots op hen ben. Ze hebben een opmerkelijk seizoen gespeeld. We hebben twee competities verloren op details. We hebben een fantastische groep en zullen sterker terugkeren."

 

"Ik hoop dat mijn spelers, na een goed nachtje slapen, ook beseffen wat ze verwezenlijkt hebben dit seizoen. Maar als je 24 schoten hebt, moeten er meer binnen", sloot Klopp toch af met een kritische noot voor zijn team. "Ik herinner me toch maar drie wereldsaves van Thibaut Courtois, we moesten meer scoren, zeker met onze kwaliteiten."

Ik hoop dat mijn spelers, na een goed nachtje slapen, ook beseffen wat ze verwezenlijkt hebben dit seizoen.

Jürgen Klopp

Konaté: "Op een heel, heel goede doelman gestuit"

  • Ibrahima Konaté: "De ontgoocheling is immens, ik kan het niet anders verwoorden. Maar dat is voetbal: soms win je, soms verlies je. We waren in de finale beter dan Real Madrid, maar we zijn op een heel, heel grote doelman gestuit. We hebben het gewoon niet afgemaakt, zij wel."