Ga naar de inhoud

Collega's over Courtois: “Waarom de Gouden Bal niet eens aan een doelman geven”

Eindelijk. "We mogen het nu wel zeggen: Thibaut Courtois is de beste doelman ter wereld." Na zijn knalprestatie(s) in de Champions League krijgt onze landgenoot eindelijk de erkenning die hij verdient, maar in het verleden zelden heeft gekregen. Zijn collega-keepers uit België gaan nog een stapje verder en opperen onze nationale nummer 1 nu ook als winnaar van de Gouden Bal. 

Bilzen verzamelde gisteren collectief rond een groot scherm op de Markt. Om zo hun bekende Bilzenaar - Thibaut Courtois - aan te moedigen in de Champions League-finale.


Voormalig topdoelman Stijn Stijnen was één van hen. Met nog een minuut op de klok jubelde hij “nog 60 seconden, Thibaut Courtois gaat gewoon de Champions League-finale voor Real Madrid beslissen. Fe-no-me-naal.”


“Hij kroont zich vandaag tot beste van de wereld. Misschien zelfs de beste ooit. We kunnen als Belgen alleen maar trots zijn op onze nationale nummer 1.”

 

Een mooi compliment van Stijnen. Want wie kan de masterclass van Courtois beter inschatten dan een collega-doelman ...

Ik zet Courtois na gisteren boven Jean-Marie Pfaff.

Analist, Wim De Coninck

... Een andere collega-doelman?

 

Zo schat ook Wim De Coninck, ex-doelman van onder meer Antwerp en Waregem, de prestatie(s) van onze nationale nummer 1 hoog in.


“Courtois is onklopbaar momenteel. Woorden schieten tekort om zijn prestaties te beschrijven. Hij zorgde gisteren haast in zijn ééntje voor de overwinning.”


“We mogen het nu wel zeggen: Thibaut Courtois is de beste doelman ter wereld op dit moment. Wat hij gedaan heeft, kan gewoon niet overschat worden. Ik zet hem na gisteren boven Jean-Marie Pfaff."

 

"Waarom de Gouden Bal niet eens aan een doelman geven?”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Champions League als katalysator

Real Madrid kon in de Champions League inderdaad terugvallen op Courtois - en twee sublieme spitsen. Maar dat het het beste elftal ter wereld heeft, werd door de gemiddelde voetbalfan weggelachen. 

 

"Dat is ook zo. De beste ploeg hebben de Madrilenen niet", vindt ook De Coninck. "Het is Courtois die Real Madrid gisteren verheven heeft tot de beste ploeg ter wereld", oppert De Coninck.


"We mogen ons ook niet alleen blindstaren op gisteren. Akkoord, het is de kers op de taart. Maar Courtois is al de volledige Champions League-campagne verantwoordelijk voor het Madrileense succes. Zonder hem hadden ze de finale zelfs niet gehaald.”


“Vooraf sprak Courtois nog over het ontbreken van de Beker met de Grote Oren in zijn trofeeënkast. Vol vertrouwen en immer vastberaden zou hij hem deze keer wél mee naar huis nemen. Je moet het maar doen. De overwinning op voorhand aankondigen en het dan effectief ook uitvoeren. Groots."

“Het is simpel: Courtois heeft de Champions League gewonnen voor Real Madrid",  glundert ook Guy Martens, zijn voormalige keepertrainer bij Genk. "Doorheen de volledige campagne stond hij telkens pal. Op alle belangrijke momenten. Hij is verantwoordelijk voor deze triomf.”


“Hij speelt momenteel gewoon op zijn beste niveau. Elke actie die hij gisteren deed, was er "boenk" op. Als hij nog beter gaat worden, zal voetbal opeens heel saai worden. Dan weten we op voorhand al wie er gaat winnen: de ploeg met Courtois tussen zijn palen.”


Dat belooft voor het WK … 

 

“Dit moet ook vertrouwen geven aan de nationale ploeg. Verdedigers bij de Rode Duivels zullen heel blij zijn wanneer ze over hun schouder kijken."