Ga naar de inhoud

Red Lion Arthur Van Doren kroont zich voor een derde keer tot kampioen met Bloemendaal

Bloemendaal is voor een derde jaar op rij landskampioen in het hockey. In de finale werd het Pinoké van Alexander Hendrickx en Sebastien Dockier in de return verslagen met 3-0. Het is voor Bloemendaal de 22e titel, de 3e met Arthur Van Doren als speler.

De regerende Nederlandse kampioen Bloemendaal had donderdag al de heenwedstrijd gewonnen na shoot-outs. In de return veroverde Bloemendaal dan een 22e landstitel na een 3-0-zege tegen Pinoké. Er werd gescoord door Bovendeert, Croon en Swaen.

 

Een nieuw succes dus voor het team van Arthur Van Doren dat eerder al de Euro Hockey League op zak stak. Toen werd het Duitse Rot Weiss Köln met 4-0 ingeblikt. Het is de derde titel voor Van Doren met Bloemendaal na 2019 en 2021. In 2020 was er omwille van het coronavirus geen kampioen.