Ga naar de inhoud

De geschiedenis herhaalt zich: Lorena Wiebes wint weer in Engeland, Kopecky weer 4e

Na de eerste heeft Lorena Wiebes ook de tweede etappe van de RideLondon Classique, een WorldTour-rittenkoers voor vrouwen, op haar naam geschreven. Net als gisteren eindigde Lotte Kopecky 4e in de sprint.

Daags na de ritzege van Wiebes in de openingsetappe kreeg het peloton zaterdag een golvende rit van 141 kilometer voor de wielen, tussen startplaats Chelmsford en de aankomst in Epping.

 

Een groot deel daarvan werd gekleurd door een solovlucht van de Amerikaanse Veronica Ewers, maar 35 kilometer voor de finish zat haar avontuur er weer op. 

 

Net als in de eerste etappe draaide het uiteindelijk uit op een sprint van een uitgedund peloton, waarin de 23-jarige Lorena Wiebes het met fietslengtes voorsprong haalde, voor de Italiaanse Marta Bastianelli en de Deense Emma Norsgaard.

 

Met Lotte Kopecky (net als vrijdag vierde) en Jesse Vandenbulcke (zevende) eindigden er twee Belgische vrouwen in de top tien van de daguitslag.

 

Dankzij haar tweede ritzege op rij verstevigt Wiebes uiteraard haar leiderspositie in het klassement. De RideLonden Classique eindigt zondag met een korte etappe van 85 kilometer die volledig wordt afgewerkt in Londen zelf.

Uitslag rit 2

  1. Lorena Wiebes (Ned) - 142 km in 3u39'13"
  2. Marta Bastianelli (Ita) - zelfde tijd
  3. Emma Norsgaard (Den)
  4. Lotte Kopecky
  5. Chiara Consonni (Ita)
  6. Silvia Persico (Ita)
  7. Jesse Vandenbulcke

Stand na rit 2

  1. Lorena Wiebes (Ned)
ritoverzicht RideLondon Classique
rit datum plaats afstand ritwinnaar leider
rit 1 27/05 Maldon - Maldon 137 km Wiebes Wiebes
rit 2 28/05 Chelmsford - Epping 141 km Wiebes Wiebes
rit 3 29/05 Londen - Londen 85 km Wiebes Wiebes