Ga naar de inhoud

Red Lion Alexander Hendrickx verliest eerste finaleduel met Pinoké, ondanks twee doelpunten

Red Lion Alexander Hendrickx was andermaal de grote man bij Pinoké.

Pinoké beleeft hoogdagen. Mede dankzij Belgen Alexander Hendrickx en Sébastien Dockier staat de Nederlandse club voor het eerst in de play-off finale, tegen Bloemendaal. Red Lion Hendrickx leek zijn club de zege te bezorgen, maar in het slot maakte Arthur Van Doren alsnog de gelijkmaker voor Bloemendaal en won het de shoot-outs.

Een uitverkocht huis en veel spektakel. Het eerste duel tussen Pinoké en Bloemendaal was een echte titelkraker. Toch begon de wedstrijd in mineur voor de thuisploeg, het kwam al vroeg op achterstand na een doelpunt van Thierry Brinkman. 

 

Bloemendaal bleef gevaarlijk en nam de wedstrijd in handen, maar Pinoké gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht zich terug in de wedstrijd. Strafcornerkanon Alexander Hendrickx pushte de gelijkmaker tegen de netten.

 

Daarna was Pinoké de betere ploeg en werd het steeds gevaarlijker. Via een fraaie goal van Niklas Wellen kwam de verrassing van het seizoen zelfs op voorsprong. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten. Tim Swaen hing de bordjes opnieuw in evenwicht na een strafcorner: 2-2. 

 

In het derde kwart waren beide ploegen lange tijd aan elkaar gewaagd. Het was wachten op een dood spelmoment om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Pinoké kreeg een nieuwe strafcorner, het sein voor Alexander Hendrickx om de messen te slepen. De Red Lion pushte snoeihard raak.

Van Doren bezorgt Hendrickx kater

Bloemendaal drukte Pinoké daarna achteruit en kwam in de laatste dertig seconden opnieuw langszij. Dit keer stond Arthur Van Doren aan het kanon. De Red Lion forceerde de gelijkmaker na een rommelig uitgevoerde variant op strafcorner: 3-3.


Shoot-outs zouden beslissing brengen. Daarin wist Bloemendaal het hoofd koel te houden en mocht het na een knappe comeback alsnog vieren.

 
Hendrickx en Dockier krijgen met Pinoké 48 uur de tijd om te herstellen van de mentale klap. Zaterdag om 15.45 uur volgt het tweede van de drie finaleduels. Als het Bloemendaal van Arthur van Doren wint, verlengt het zijn titel. Bij winst van Pinoké, volgt zondag om 14.45 uur een laatste en beslissende match. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.