Luka Van den Keybus start crowdfunding: "Niet makkelijk om te zeggen dat je geld nodig hebt"

Van je hobby je beroep maken. Het is een droom van veel topsporters, maar niet elke sport is financieel even leefbaar. Luka Van den Keybus maakt er geen geheim van dat hij moeilijk rond komt om volledig voor zijn sport te kunnen leven. "Dit is nodig om mijn dromen te kunnen bereiken", geeft de turner toe.

Van den Keybus leeft als topsporter, maar over een profcontract beschikt hij niet. "Je kan je maar op een ding écht focussen. Als ik dat niet doe, denk ik niet dat ik de dromen die in mijn hoofd zitten echt kan bereiken." 

 

Maar met een droom, koop je geen brood. Daarom startte de 25-jarige turner met een crowdfunding. Via een website kunnen mensen giften doen.

 

"Het is toch niet zo gemakkelijk om te zeggen dat je geld nodig hebt. Eigenlijk bedoel je gewoon: geef mij eens geld. Dat is cru om te zeggen maar eigenlijk is het zo", geeft Van den Keybus toe.

Als topsporter kan je maar op één ding écht focussen.

Luka Van den Keybus

"Als je met mensen praat die je willen ondersteunen, krijg ik er toch wel een ander gevoel over. Het is fijn dat mensen je geld geven omdat ze het willen, niet omdat ik het nodig heb."


Van den Keybus mikt op 9.500 euro. Een hoog bedrag, maar noodzakelijk om zijn sport te kunnen blijven uitoefenen op een goede manier en daarnaast nog een behoorlijk leven te leiden. "Dat heb ik nodig om gerust te zijn."