UAE Team Emirates legt Zwitsers multitalent (17) vast tot 2027

In januari werd Christen wereldkampioen veldrijden bij de junioren.

UAE Team Emirates heeft een grote wielerbelofte langer aan zich gebonden. De 17-jarige  Zwitser Jan Christen wordt beschouwd als een groot talent en blinkt uit in verschillende disciplines. Hij tekent bij het team tot 2027.

Dat Christen als een multitalent wordt bestempeld kan je afleiden aan zijn verzameld eremetaal. Bij de junioren is de Zwitser namelijk nationaal kampioen op de piste, in het veldrijden, in het tijdrijden op de weg én in het mountainbike.

 

Daarenboven is de 17-jarige ook regerend wereldkampioen veldrijden bij de junioren. Een titel die hij in januari veroverde in het Amerikaanse Fayetteville. Belg Aaron Dockx werd toen tweede.

 

Christen maakte al deel uit van de structuur van UAE  als lid van het "Pogi Team", een opleidingsploeg vernoemd naar uithangbord en tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar.

 

"Jan is een enorm talent en heeft de juiste houding en kwaliteiten om in het team te passen", zegt ploegverantwoordelijke en CEO Mauro Gianetti. "Hij zal eerst focussen op zijn studies en stelselmatig doorgroeien richting het profbestaan. We zullen dit niet overhaasten. Hij is nog heel jong en we zullen hem alle hulp geven die hij nodig heeft en de druk van zijn jonge schouders weghouden."