Julian Alaphilippe sluit aan op trainingskamp in Spanje: "Tour blijft een optie"

Julian Alaphilippe (archief).

De revalidatie van wereldkampioen Julian Alaphilippe verloopt voorspoedig, in die mate dat hij momenteel mee op stage is naar de Sierra Nevada in Spanje. "Ik ga elke dag vooruit", zegt de Franse wereldkampioen, die vorige maand in Luik-Bastenaken-Luik een klaplong, 2 gebroken ribben en een schouderbladbreuk opliep. "Als de zaken zo blijven lopen, ligt de Tour zeker nog op tafel."

Quick Step-Alpha Vinyl komt regelmatig met een update over Alaphilippe naar buiten en vandaag klinkt die andermaal positief: "Na mijn laatste onderzoek in het  ziekenhuis van Herentals kreeg ik groen licht om te trainen op de fiets", vertelt de wereldkampioen.

"Mijn long bleek volledig hersteld, al had ik nog veel last aan mijn ribben. Dat is ook normaal, dergelijke blessures hebben meer tijd nodig om te helen. Ik trainde vervolgens enkele dagen op de rollen, maar ik was toch gelukkiger toen ik weer echt de fiets op mocht."

"Het ging goed, ik voelde me niet onverwacht slecht en enkele dagen later werd er beslist dat ik zou aansluiten in de Sierra Nevada om daar weer mijn normale ritme proberen te vinden."

"Natuurlijk kan ik niet hetzelfde doen als de andere jongens. Maar ik ben superblij om hier te zijn: de sfeer is geweldig en de omstandigheden om te trainen zijn perfect." 

"Tour zit in mijn hoofd, maar mag niet forceren"

Als doel heeft Alaphilippe de Ronde van Frankrijk vooropgesteld. "Elke dag boek ik vooruitgang en ik hoop dat dat zo zal blijven. Mijn blessures hebben gewoon tijd nodig."

"Ik wil graag optimistisch zijn, al weet ik dat mijn tijd moet nemen. Als alles goed gaat, ligt de Tour zeker nog op tafel. Maar we mogen de zaken wel niet forceren."