Ga naar de inhoud

AA Gent in beroep tegen extra schorsing Vanhaezebrouck na kritiek op refs

Zit Hein Vanhaezebrouck op de bank tijdens de eerste competitiewedstrijd van volgend seizoen? De coach van AA Gent kreeg van het Disciplinair Comité een extra speeldag schorsing voor uitlatingen die hij deed over de scheidsrechters op een persconferentie na de match. Die schorsing kan hij pas volgend seizoen uitzitten, maar zijn club gaat nu in beroep.

Alles begon tijdens de eerste match van de Europe Play-offs. Hein Vanhaezebrouck kreeg een rode kaart van scheidsrechter Nathan Verboomen voor protest na de uitsluiting van Vadis Odjidja. Achteraf was de trainer erg hard voor de scheidsrechter en zei hij dat die met de blessure van Odjidja had gelachen.

 

Die rode kaart kwam hem op een speeldag schorsing te staan. Hij aanvaardde die straf en bleef tijdens de wedstrijd tegen Charleroi thuis.

 

Maar Vanhaezebrouck uitte zijn onvrede over de arbitrage ook op de persconferentie na de match tegen Genk en nadien ook in een kranteninterview.

 

Daarvoor kreeg hij op 17 mei van het Disciplinair Comité nog een speeldag schorsing. En hij kreeg ook nog een voorwaardelijke schorsing van 2 speeldagen voor een uitspraak in een kranteninterview. De extra schorsing zou ingaan na 23 mei en dus pas volgend seizoen van toepassing zijn.

 

Maar AA Gent legt zich daar niet zomaar bij neer en gaat dus in beroep.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.