Kylian Mbappé: "Vorig jaar wou ik vertrekken, nu is de situatie anders"

Kylian Mbappé blijft enigszins verrassend bij zijn club Paris Saint-Germain. Hij wees een aanbod van Real Madrid af. Op een persconferentie gaf hij vandaag tekst en uitleg bij zijn keuze. "Ik heb de beste keuze gemaakt, mijn keuze", vertelde hij.

"Dit was geen makkelijke beslissing", vertelde Mbappé, die naast PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi zat. "Ik heb mijn tijd genomen om de best mogelijke keuze te maken, mijn eigen keuze. Ik voelde me niet onder druk gezet want ik leef al met die druk sinds ik 14 ben."

 

De deal met Real Madrid leek op een bepaald moment nochtans in kannen en kruiken. "Iedereen weet dat ik vorig jaar wou vertrekken", is Mbappé eerlijk. "Dat leek me toen de beste beslissing. Maar nu is de context al anders. Het sportieve project is anders hier en ook mijn persoonlijke situatie is nu anders."

 

"Ik was vrij om een keuze te maken nu. En ik heb ook voor Frankrijk gekozen. Ik wil hier blijven. En ook op sportief vlak is er wel wat veranderd het afgelopen jaar. Ik wil hier blijven want ik heb het gevoel dat mijn verhaal hier niet af is. We willen nog titels winnen en de Champions League winnen."

Iedereen weet dat ik vorig jaar wou vertrekken. Dat leek me toen de beste beslissing, nu niet meer.

Kylian Mbappé

Volgens de pers zou PSG de sterspeler onder andere hebben kunnen overtuigen door hem inspraak te beloven in het sportieve beleid. "Ik blijf een voetballer", zei Mbappé. "En ik zal geen andere functies invullen. Ik ben een speler. Ik hou van voetbal, ik hou ervan om over het spelletje na te denken en erover te spreken, maar ik blijf op mijn terrein."

 

De voorzitter ontkende ook dat geld de drijfveer was. "Dat is niet het belangrijkste voor Mbappé. Andere clubs, zoals Real, hadden hem meer kunnen betalen."


En wanneer heeft hij de knoop precies doorgehakt? "Vorige week. Ik heb het toen nog niet aan mijn ploegmaats verteld omdat de club dat niet wou. Het moest een verrassing zijn dus zij hebben het gehoord op tv in de kleedkamer. Maar ik heb wel eerst naar Real Madrid-voorzitter Florentino Perez gebeld. Ik heb veel respect voor zijn club. Ze hebben veel inspanningen gedaan om mij te halen."

 

Wordt het dan nooit meer Real Madrid? "Ik heb geleerd om in het voetbal niet te ver vooruit te kijken. Een jaar geleden had ik nooit gedacht hier nu te zitten en kijk. We zien wel."

Kylian Mbappé legt zijn keuze voor PSG nog eens uit

Herbekijk de persconferentie van Kylian Mbappé