Ga naar de inhoud

David Goffin begint met vertrouwen aan Roland Garros: "Profiteren van gunstige loting"

David Goffin heeft een goede voorbereiding achter de rug.

Kan David Goffin nog eens een prestatie neerzetten op een grandslamtoernooi. "Ik zat met een mentaal probleem, maar nu gaat alles weer goed", blikt hij vooruit op Roland Garros.

Morgen stapt David Goffin de arena in voor zijn eerste match in Parijs. Kan hij voor het eerst in anderhalf jaar nog eens een wedstrijd winnen op een grandslamtoernooi?

 

"Ik zat met een mentaal probleem", vertelt de Belgische nummer 1. "Ik voelde me niet 100 procent. Zo was het moeilijk om wedstrijden te winnen."

 

De voorbije maanden heeft Goffin vertrouwen getankt. "Sinds de interland tegen Finland (in maart, red) gaat het weer beter. Met enkele zeges in Marrakech ben ik goed aan het gravelseizoen begonnen. Ik was weer vertrokken."

 

Als nummer 48 van de wereld mag Goffin zich geen reekshoofd meer noemen op Roland Garros, maar de loting valt best mee. "Ik heb grote namen als Djokovic en Nadal kunnen ontwijken. Het is een gunstige loting waar ik van zal trachten te profiteren."

 

Vorige week trainde Goffin wel met de toppers. Hij sparde in Parijs onder anderen met Zverev, Roeblev en Nadal.

 

Zonder een pijnlijke rug, waar hij in Rome last van kreeg. Goffin: "Ik ben woensdag aangekomen in Parijs en heb sindsdien goed getraind, zonder pijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Klein voordeel op Lehecka"

Morgen begint David Goffin tegen de 20-jarige Tsjech Jiri Lehecka (ATP-77). In Monte Carlo won hij het duel met 6-4 en 6-3.

 

"Dat ging goed", blikt hij terug. "Ik zat vol vertrouwen na mijn overwinning in Marrakech. Dus misschien heb ik een klein psychologisch voordeel op hem."

 

"Maar dit blijft een eerste ronde op een grandslamtoernooi, met andere druk en motivatie", waarschuwt Goffin.

 

"Hij is in staat om op een zeer goed niveau te tennissen. Ik zal moeten proberen hem op een intelligente manier te counteren, zoals ik in Monaco heb gedaan", besluit onze landgenoot.

Ook onze commentator Dirk Gerlo ziet David Goffin weer opflakkeren

Dirk Gerlo: "Ik heb Goffin veel zien spelen dit seizoen. "Oei, oei, oei", dacht ik vaak in het begin van het jaar. Tot hij opflakkerde in de interland met België tegen Finland."

 

"Plots kregen we weer een ontspannen Goffin te zien, een Goffin die het vuur laat knetteren zoals vroeger. Op het gravel van Marrakech, Madrid en Monte Carlo zagen we hem goed spelen."

 

En op Roland Garros? "De loting zit mee", weet Gerlo. "De Tsjech Lehecka is een haalbare kaart en in de tweede ronde treft hij waarschijnlijk de Amerikaan Tiafoe, geen wonder op gravel."

 

"De weg naar een derde ronde tegen nummer 13 van de wereld Hurkacz ligt dus open. En die heeft hij onlangs geklopt."

 

"Laat ons hopen dat Goffin de lijn doortrekt. Dan zien we hem weer oprukken richting top 25 of zelfs top 20."