Ga naar de inhoud

Liverpool bedankt supersub Divock Origi met erehaag: "Het was een waar genoegen"

Divock Origi krijgt heel wat aandenkens mee naar huis. Of naar Milaan.

Na 8 jaar hebben Liverpool en Divock Origi definitief afscheid genomen. Vanavond werd de 27-jarige aanvaller in de bloemetjes gezet op Anfield. 

"Een legende", noemde Jürgen Klopp de speler. En zo werd hij vanavond ook uitgewuifd na de 3-1-zege tegen Wolverhampton, een match die Divock Origi niet meer speelde. Hij blesseerde zich gisteren tijdens de voorbereiding.

 

"Ik heb hier ongelooflijke jaren gekend", sprak hij zelf. "Na die coronaperiode is het ook fijn om de supporters weer met z'n allen te zien."

 

"Liverpool is een ongelooflijke, speciale en grote club. Dat besef je pas als je hier tekent. Het was een waar genoegen."

 

"Ik heb altijd geprobeerd om Liverpool de beste Divock te serveren. Op die manier heb ik de ploeg proberen te helpen."

 

Zaterdag nog een keer in de Champions League-finale? "We zullen zien", antwoordde hij. "Het team staat voorop. Hopelijk kunnen we volgende week het seizoen afsluiten met een hoogtepunt." 

 

Origi liep door een erehaag het veld op en kreeg heel wat kaders en andere aandenkens mee naar huis. Of naar Milaan? Zijn naam valt al enkele weken bij kersvers Italiaans kampioen AC Milan.

Liverpool is een ongelooflijke, speciale en grote club. Dat besef je pas als je hier tekent. Het was een waar genoegen.

Divock Origi

"Voetbal zonder Origi is maar niks", koppen supporters van Liverpool.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alles gewonnen met Liverpool

Na een puik WK als tiener in 2014 zette Divock Origi zijn handtekening in Liverpool. Hij bleef nog een jaartje bij Rijsel en in 2017-2018 speelde hij ook op huurbasis bij Wolfsburg. Voor de rest vertoefde Origi al die jaren op Anfield.


Het jeugdproduct van Racing Genk en de zoon van Mike Origi was lang niet altijd een vaste waarde in de ploeg, maar als invaller verrichtte hij vaak wonderen.

 

Met 2 goals tegen Barcelona loodste Origi Liverpool naar de Champions League-finale in 2019. In de finale tegen Tottenham maakte hij de beslissende treffer (0-2).

Origi won met Liverpool ook de Premier League (2020), FA Cup (2022), UEFA Super Cup (2019) en FIFA Club World Cup (2019).