Minnaert en Vanwynsberghe blinken bij voorstelling: "Anderlecht de ideale plek om prijzen te pakken"

Silke Vanwynsberghe (links) en Marie Minnaert (rechts) pronken met het Anderlecht-shirt.

Het was een drukke dag in Anderlecht. Paars-wit stelde naast kersvers trainer Dave Mattheus ook nieuwe speelsters Marie Minnaert en Silke Vanwynsberghe voor.  De versterkingen moeten Anderlecht voorbereiden op een felle concurrentiestrijd de komende seizoenen. "Dat zal goed zijn voor onszelf en de competitie", blikken de dames vooruit.

De 23-jarige Marie Minnaert, een aanvallende middenveldster, maakt de overstap van Club YLA. Minnaert is ook international en behoort tot de voorselectie van bondscoach Ives Serneels voor het EK van deze zomer in Engeland (6-31 juli).

 

Minnaert ondertekende een overeenkomst voor 2 seizoenen bij Anderlecht. Daar moest ze niet lang over twijfelen: "Ik heb me weinig vragen gesteld of het buitenland een betere keuze was, want dit voelde meteen heel goed."

 

De draaischijf heeft maar een doel voor ogen: prijzen pakken. "Elke speelster wil in haar carrière prijzen winnen, ik denk dat het hier de ideale plek is om dat te doen", deelt ze. 

Vanwynsberghe: "Sterke verdediging trok me over streep"

De 25-jarige Silke Vanwynsberghe komt samen met Mattheus over van Gent. De ex-aanvoerster staat te popelen om plaats te nemen in de verdedigende linie van Anderlecht. "Dat is voor mij een hele stap vooruit. Ik kan nog heel veel leren van Laura De Neve en Laura Deloose", deelt ze.

 

"Het klinkt cliché, maar ik had nood aan een nieuwe uitdaging. Vooral ook aan sterke mensen rond me, die me kunnen helpen bij de stappen die ik nog kan en moet zetten. Ik ben ook een winnaar die prijzen wil pakken, daar zit ik goed voor bij Anderlecht."

 

En zo volgde ze haar trainer Mattheus richting Anderlecht, of toch niet? "In januari en februari had ik gesprekken met Anderlecht. Ik maakte ik mijn beslissing nog voor dat Mattheus zijn contract hier tekende. Het is zeker een goede stap voor hem ook, maar dat heeft mijn keuze niet beïnvloed."

Natuurlijk speel je liever met Tessa in de ploeg dan zonder. Wat zij brengt, kan niemand in België evenaren. 

Silke Vanwynsberghe

Silke Vanwynsberghe zag de afgelopen seizoenen hoe Anderlecht het vrouwenvoetbal domineerde. "OHL, Standard en andere teams zullen stappen zetten, dat maakt het aantrekkelijker. De afgelopen jaren was het voor Anderlecht misschien te makkelijk, wat extra concurrentie zal onszelf en de competitie goed doen." 

 

Paars-wit is klaar om de strijd aan te gaan met de rest, weet Vanwynsberghe. "Ik denk ook dat het team klaar is voor die druk. Dat hebben ze dit seizoen ook wel ervaren, maar uiteindelijk pakten ze de dubbel."

 

Ook (eventueel) zonder Tessa Wullaert, die denkt aan een vertrek? "Natuurlijk speel je liever met Tessa in de ploeg dan zonder. Wat zij brengt, kan niemand in België evenaren. Mocht ze vertrekken, zou het moeilijk zijn om dat op te vangen. Maar zij moet vooral doen waar ze zich goed bij voelt."