Ga naar de inhoud

Clubbestuur en stad bundelen de krachten om Moeskroen van de ondergang te redden

Er is dan toch nog een sprankeltje hoop dat Moeskroen van de ondergang gered kan worden. Het bestuur, de stad en Intercommunale IEG willen de handen in elkaar slaan om stamnummer 216 te behoeden van de ondergang.

Het BAS kende Moeskroen ook in beroep geen licentie toe om komend seizoen in het profvoetbal of in eerste nationale uit te komen. De Henegouwse club, die zich sportief van de redding verzekerde in de 1B Pro League, zakt hierdoor naar de tweede (amateur)afdeling.

 

Maar de club verkeert in dusdanige ernstige financiële problemen dat de geruchten over een nakend faillissement alsmaar luider klinken. Moeskroen zocht daarom de voorbije periode in sneltempo naar een overnemer om volgend seizoen toch in de tweede (amateur)afdeling te kunnen aantreden.

 

Vandaag bleek na een Raad van Bestuur op Le Canonnier dat het verhaal van de club nog niet helemaal ten einde is. Na afloop van de vergadering kondigde de club in een persbericht aan dat "de directie van de club, de stad Moeskroen en de Intercommunale IEG besloten om hun krachten te bundelen om te proberen het stamnummer 216 van het faillissement te redden". 

 

Gérard Lopez, sinds juli 2020 meerderheidsaandeelhouder van Moeskroen en tevens voorzitter van Girondins de Bordeaux, is bereid om zijn Belgische club voor een symbolische euro af te staan. Een bestuurslid van Moeskroen maakte dinsdag al bekend dat een Zwitsers investeringsfonds een potentiële koper is.