Ga naar de inhoud

Ysaline Bonaventure staat voor de eerste keer op de hoofdtabel op Roland Garros: "Bijzonder trots"

Ysaline Bonaventure mag zich voor het eerst opmaken voor Roland Garros.

Ysaline Bonaventure heeft zich voor het eerst in haar carrière geplaatst voor de hoofdtabel op Roland Garros. De 27-jarige Belgisch won donderdag ook haar 3e wedstrijd in de kwalificaties. Bonaventure klopt de Finse Anastasia Kulikova in twee sets. "Ik had de energie, was zeer gemotiveerd en bleef strijdvaardig. Dus het is echt geweldig", straalde ze na de wedstrijd.

"Ik ben super blij en bijzonder trots op mezelf", vertelde Ysaline Bonaventure met een kamerbrede glimlach na haar overwinning.


"Gravel is niet mijn favoriete ondergrond, maar ik had een heel goede voorbereiding achter de rug en kwam met vertrouwen in Parijs aan", ging ze verder. "Ik speelde al 3  zeer goede wedstrijden, maar zal niet verstoppen dat ik erg gestrest was voor de wedstrijd. Het is nooit gemakkelijk om een laatste ronde van de kwalificaties te spelen."


 "Ik speelde geen geweldige wedstrijd, maar deed wat ik moest doen op de juiste momenten. Ik had de energie, was zeer gemotiveerd en bleef strijdvaardig. Dus het is echt geweldig", besloot Bonaventure.

Ysaline Bonaventure in kwalificaties

derde ronde
Ysaline Bonaventure (WTA-170) Anastasia Kulikova (Fin/WTA-193) 6-4, 6-2
tweede ronde
Ysaline Bonaventure (WTA-170) Yuriko Miyazaki (GBr/WTA-242) 7-5, 6-2
eerste ronde
Ysaline Bonaventure (WTA-170) Despina Papamichael (Gri/WTA-172) 6-1, 3-6, 7-6

Zizou Bergs in kwalificaties

eerste ronde
Zizou Bergs (ATP-198) Jason Jung (Tai/ATP-250) 4-6, 6-7