Juan Pedro Lopez, de knuffelbeer van het peloton: "Een vat vol emoties op een roze wolk"

  Juan Pedro Lopez is graag gezien in het peloton.

  Zelfs bij Trek-Segafredo zijn ze verrast dat Juan Pedro Lopez na de rustdag nog in de roze trui blinkt. De 24-jarige Spanjaard is niet van plan om het roze kleinood zonder slag of stoot uit handen te geven. Maak kennis met een van de meest geliefde renners uit het peloton. "Hij is een inspiratie voor jongere renners dat geen enkele droom te groot is."

  Had u nog nooit gehoord van Juan Pedro Lopez voor hij in de 4e Giro-etappe op de Etna de roze trui veroverde? Geen zorgen. 

   

  De 24-jarige klimmer uit Andalusië had voor de Giro wel al flarden van zijn (klim)talent laten zien, maar wacht nog op zijn eerste profzege uit zijn carrière (al kwam hij er in de 4e rit dicht bij). 

   

  Lopez maakte in het peloton vooral al naam als een van de meest geliefde renners. Niet alleen bij Trek-Segafredo, waar hij in 2019 als stagiair werd binnengehaald, maar ook bij de andere ploegen is hij graag gezien.

   

  "Hij heeft niet alleen talent op de fiets, maar ook in de sociale omgang", vertelde de veteraan Luis Angel Maté (Euskaltelt-Euskadi), die samen met Lopez traint.

  Lopez beleeft een droom in Italië, hij zit op een roze wolk. Zijn vreugde en dankbaarheid trekken de rest van de ploeg ook mee.

  Elke Weylandt

  Dat kan Elke Weylandt, Operations Manager bij Trek-Segafredo, alleen maar beamen. "Lopez is een vat vol emoties, een open boek", vertelt ze in de Sporza-podcast De Tribune. "Hij is een hele lieve jongen, die enorm dankbaar is."

   

  "Hij beleeft een droom in Italië, hij zit op een roze wolk. Zijn vreugde en dankbaarheid trekken de rest van de ploeg ook mee. Het zorgt ervoor dat iedereen nog een extra inspanning wil doen."

  Gerelateerd: